Venstre kunne til lejligheden ikke dy sig for kritik

Den 17. september¤indviede kronprins Frederik, 91 nye havvindmøller. Navnet blev Horns Rev II. Det er selskabet Dong Energi, der står bag parken, som er i stand til at forsyne¤strøm til mere end 200.000 husstande. Parken er den niende af sin slags i Danmark, og det markerer tydeligt, at Danmark satser stort på vindteknologi.

Det er ikke uden grund, at klima- og energiminister Connie Hedegaard (K) er begejstret, og¤gør opmærksom på, at "denne vindmøllepark ikke skal være den sidste af sin slags! Vi stopper ikke her, for over de næste fire år tredobler vi vores offshore-kapacitet! Det fortæller lidt om, hvor meget der sker på klima- og energiområdet."

Indvielsen af parken sker i lyset af kritik fra Venstres energiordfører Lars Christian Lilleholt. Han gør opmærksom på, at den eksisterende støtteordning til vindmøller i fremtiden bør begrænses. Siden 1980 har man støttet vindmøller på land, og nu må det være på tide at se på aftrapning af støtten.

- Udmeldingen kommer ikke som nogen større overraskelse, for i længere tid - næsten i lang tid - har de to regeringspartier meldt ud i hver sin retning.

Det kan være jalousi, svar på De Konservatives ønske om at afskaffe landbrugsstøtten eller at man bare er trætte af hinanden.

Alle tre ting fører almindeligvis til mistet sammenhold.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?