Fødevarestyrelsen sætter til næste år hårdere ind mod snydere i dagligvarehandlen, som ser stort på kødkvaliteten. Til gengæld belønnes virksomheder, som aldrig får sure smiley'er samt hele brancher, hvor der aldrig er særlige fødevareproblemer. Det er resultatet af et forlig, som fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har indgået med alle partier i Folketinget for at styrke kontrollen oven på den seneste tids skandaler med blandt andet ompakket, gammelt kød.

Det indebærer, at Fødevarestyrelsen i 2010 får 9,6 millioner kroner særligt til fire eller fem kampagner med mere dybtgående kontrolbesøg end ved de omkring 70.000 almindelige rutinebesøg, som styrelsen når op på i år.

Alle de butikker, restauranter eller andre virksomheder, som på det seneste har fået mindst fire glade smiley'er i træk, slipper helt for rutinebesøgene. 

Det samme kommer til at gælde apoteker, materialister, værtshuse uden mad og småkantiner for eksempel i tilknytning til sociale bosteder under det offentlige. De risikerer kun kontrolbesøg i forbindelse med kampagnerne, såfremt styrelsen på forhånd har mistanke om uregelmæssigheder. 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?