- Køb bær i små bakker!

I Danmark er der næsten tradition for, at vi hvert år kan høste masser af frodig & frugtbar frugt og bær, og sådan er det også i år. Mange bærsorter gror faktisk bedst i det danske kolde klima.

Du skal være kritisk, når du køber friske bær, og et godt råd er, at købe bær i små bakker, fordi bær, der ligger i store bakker, nemt bliver mast af deres egen vægt.

Ønsker du den bedste kvalitet, skal du købe de buttede bær med klar farve og uden rådne pletter og mug. Til syltetøj, saft, most og mos skal du anvende friske og faste bær og frugter. Kassér alle ødelagte, rådne og grønne bær. Det er en uheldig opfattelse, mange har, at disse bær og frugter bare kan anvendes til syltetøj, saft og lignende.

Det er generelt en myte, at det kan betale sig at nedfryse bær, du har købt friske, da den industrifrosne frugt er af god kvalitet og for de fleste sorters vedkommende også billigere.

Husk at koge frosne bær, så de koger i et minut, for at være sikker på, at virus er dræbt. Altså ikke bare at lade dem tø op af sig selv inden de bruges!

Hyldebærsaft er en gammel dansk specialitet. Hvis du selv plukker, så vær sikker på, at du plukker den ægte hyld (Sambucus nigra) og ikke en giftig art.

- Danmark er et af de få lande, hvor man har erhvervsmæssig dyrkning af hyldebær. Til dét er der udvalgt særlige storfrugtede og yderige sorter.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?