I år skal vi ikke have ødelagt julen på grund af  dårlig hygiejne

Kokkene, køkkenpersonalet og tjenerne på landets restauranter er¤ved at gøre klar til juletravlhed. Mange spisegæster vil i de kommende uger tage godt for sig af de mange traditionsrige juleretter ved buffeten.

Desværre ender turen om de lækre¤retter i en del tilfælde med et maveonde. Årsagen er som regel fordi¤noget gik galt enten ude bagved i køkkenet eller oppe ved buffeten.

Derfor har Fødevarestyrelsen sendt en styrke på 50 tilsynsførende på kontrolbesøg hos en række restauranter.¤ Målet er blandt andet at sætte fokus på om hygiejnen i køkkenet er i top og temperaturen i køleskabet er i bund.

Derudover vil kontrollørerne vejlede køkkenpersonalet om, hvordan de kan være med til at sikre, at bakterier og virus ikke smitter fra gæsterne og til maden.

En vigtig del af kontrollen er at sikre, at restauranterne selv har planer for, hvordan de håndterer rengøring og hygiejne, at de følger dem, og behandler og opbevarer fødevarerne korrekt, også i de travleste perioder.

En meget meget vigtig¤foranstaltning er høj håndhygiejne samt også en¤række andre gode råd til spisegæsterne:

• Vask hænderne grundigt, inden du går til buffetten

• Vask hænderne grundigt efter toiletbesøg
• Brug tænger og skeer til at tage maden mad
• Brug et klæde til at holde brødet med, når du skærer det
• Skift tallerken hver gang du henter en ny portion
• Hold dig fra buffetten, hvis du er syg fx med opkast og diarré - du smitter andre.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?