Mortalin A/S

Når myrerne invaderer en institution er det ikke kun ulækkert - invasionen udgør en smitterisiko¤

Myrerne er sultne, og de skelner ikke mellem private boliger og offentlige institutioner. Hvor der er mad, risikerer man en invasion.
- Kampen starter nu, fastslår biolog Morten Helholm fra skadedyrsfirmaet Mortalin. Myrerne elsker søde sager som saft, sukker, frugt, marmelade mv. De har en formidabel evne til at finde føde. Problemet er ikke så meget, at myrerne æder nogle madrester. Værre er det, at de kan overføre bakterier til de øvrige fødevarer og dermed til de mennesker, som spiser i institutionen.
Ofte befinder myreboet sig udenfor, men herfra udsendes "spejdere", som hurtigt finder de nødvendige sprækker i bygningen. Derpå går det hurtigt videre til spisekamre, opbevaringsskuffer, køkkenborde og andre steder med fødevarer. Når spejderne kommer tilbage til boet, forklarer de deres artsfæller, hvor maden befinder sig.

Nyt og mere effektivt middel
Som skadedyrsekspert anbefaler Morten Helholm, at man i foråret etablerer et spærrebælte af myregift langs bygningens sokkel. Spærrebæltet gør det livsfarligt for myrerne at passere. Og det betyder, at langt færre myrer når tilbage til boet med føden. 
- Hvis et spærrebælte ikke er nok til at holde angrebet nede, skal der professionel hjælp til. I år råder vi over et nyt middel, som i princippet svarer til myrelokkedåserne - men med væsentlig bedre effekt. Myrerne synes om smagen og dør af midlet, der i form af små dråber placeres i revner og sprækker, hvor myrerne færdes, forklarer Morten Helholm.
Mortalin understreger, at det nye myremiddel skal håndteres af professionelle. Selv om bekæmpelsesmidlet er meget lidt giftigt overfor mennesker er produktet af sikkerhedsgrunde tillige tilsat et meget bittert smagsstof (Bitrex), som hverken børn eller voksne bryder sig om at få i munden.¤ Derfor vil det nye middel uden problemer kunne bruges i børneinstitutioner.

PRESSEKONTAKT:

Biolog Morten Helholm - kontor: 56 31 10 69 - mobil: 23 38 36 80 - www.mortalin.dk

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?