Friland A/S

Det hidtil dyreste dansk-producerede oksekød blev onsdag solgt til den københavnske gourmet-restaurant Umami. Det var kødselskabet Friland, som solgte Danmarks første eksemplar af den eksklusive Wagyu-kvægrace for 74.350 kr. incl. moms.
Wagyu-kødet, som også er kendt under betegnelsen Kobe-kød, har hidtil kun kunnet bestilles på nogle få restauranter, som har importeret det dyre - men meget velsmagende oksekød. Wagyu-kvæget stammer oprindeligt fra Japan, og dets kød er kendetegnet ved en helt unik fedtmarmorering som giver kødet en meget værdsat smag.
- Vi har brugt fire år på at etablere en dansk besætning af renracet Wagyu, og vi føler, vi er kommet rigtig godt fra start med salget af denne stud. Det er et flot resultat i vores første forsøg med Wagyu, siger direktør Karsten Deibjerg Kristensen fra Friland A/S.
For at finde prisen på det første danske Wagyu-kød måtte Friland og restaurant Umami tage en japansk klassificeringsmodel i brug, hvor der fokuseres særligt på fedtmarmoreringen. Den særlige klassificering går fra 1 til topkarakteren 12, som kunne have udløst en salgspris på over 300.000 kr. Det første forsøg med Wagyu fik en marmoreringsgrad på 5, hvilket køberen Francis Cardenau betegner som meget fint.
- Jeg er overordentlig glad for, at det er nu er muligt at skaffe dansk-produceret Wagyu. Det vil forhåbentlig hjælpe til at øge forbrugernes fokus på kvalitet, når de køber kød, siger Francis Cardenau, som prøvesmagte oksekødet under vurderingen og fremhævede det som "slik", som han glæder sig meget til at servere i sin restaurant.
Restauratøren, som netop har betalt Danmarks hidtil højeste pris for oksekød, finder ikke prisen på næsten 75.000 kr. afskrækkende.
- Det ligger på niveau med det, man kan forvente af kød i den klasse, og som jeg tidligere har måttet importere fra andre steder i verden, siger Francis Cardenau, som håber, at det vil lykkes Friland at etablere en egentlig produktion af Wagyu-kød.
- Hvis danske forbrugere ikke vil betale prisen for godt oksekød, vil det i fremtiden ikke blive et problem at finde kunder til det i udlandet, siger restauratøren.
Den netop solgte stud var to år gammel stud og havde en slagtet vægt på 340 kg. Den samlede pris for dyret svarer til, at for eksempel oksefileten løber op i omkring 800 kr./kg. Udover denne Wagyu har Friland yderligere 10 kreaturer af racen i Danmark. Den næste Wagyu-slagtning ventes omkring august-september.

For yderligere¤ kommentarer kontakt:
Direktør Karsten Deibjerg Kristensen, Friland A/S, tlf. 20 20 47 99
Restauratør Francis Cardenau vil vende tilbage ved kontakt på mail:¤ Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?