Minister afviser moms-nødråb.

Flere kroejere har de seneste måneder sendt et nødråb til Folketingets erhvervsordførere i håbet om at få hjælp til den trængte branche. Men flere gange har erhvervs- og økonomiminister Brian Mikkelsen (K) afvist deres ønsker om såvel moms-fritagelse som fuld momsafløftning.

I den seneste henvendelse fra kroejer Jørgen Jørgensen fra Hovborg Kro skriver Brian Mikkelsen således:

- I den tværministerielle rapport om turismens rammevilkår er der blevet foretaget en beregning af, hvad det vil koste at give virksomhederne fuld momsafløftning for hotel- og restaurationsydelser, herunder også indberegnet overnatnings- og restaurationsydelser på kroerne. Beregningerne viser, at der er et betydeligt provenutab på omkring 2,3 milliarder kroner eksklusive afledte effekter.

Hilding Hvid, der er formand for kæden Danske Kroer & Hoteller skriver i et brev til erhvervsordførerne og ministeren, at han frygter, hans familie bliver den sidste kroejer i Gjerrild på Djursland efter 40 års familie-ejerskab. Horesta.

 

Catering-firma vil erobre Danmark

Den fynske cateringvirksomhed Salt & Peber vil være landsdækkende, skriver Food Supply. Restauratøren Palle Enøe og forretningsmanden Ludwig Brechmann, der grundlagde Salt & Peber for fem år siden, er således gået på jagt efter en partner i Aalborg, efter at både Fyn, Trekantsområdet og Århus er blevet erobret.

Sidste år blev der således leveret 120.000 kuverter fra virksomhedens køkken i Odense. MEALS.

 

Fransk momssænkning

Sænkningen af den franske restaurantmoms har reddet 15.000 virksomheder fra konkurs og 50.000 mennesker fra arbejdsløshed. Antallet af konkurser i det franske restauranterhverv steg med 1,35 procent i 2009 mod 5 procent totalt for alle brancher.

Frankrig sænkede restaurantmomsen fra 19,6 pct. til 5,5 pct. i sommer. Le Parisien.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?