Danmark har fået Blå Flag.

Blå Flag Danmark har fået det endelige svar fra den Internationale Jury, om hvilke strande og havne der har fået tildelt Blå Flag i 2010. Den internationale Blue Flag Jury har afholdt deres møde, og Danmark blev tildelt 216 Blå Flag strande og 69 Blå Flag lystbådehavne. Det er alt i alt status quo i forhold til året før.

Danmark er blandt landene med flest flag, og det viser en stor interesse hos kommunerne og havnene for, at støtte natur og friluftsaktiviteter ved kysten. Kommunerne og havnene arbejder hårdt for at leve op til de internationale krav om sikkerhed, vandkvalitet og miljøformidling.

- Badesæsonen løber fra 1.juni og frem til 15. september for de fleste kommuners vedkommende. I løbet af sæsonen vil Blå Flag kontrollører besøge alle havne og strande, som har fået tildelt flaget, for at tjekke at forholdene er i orden, også når de mange gæster besøger destinationerne. MEALS.

 

Parkeringsafgiften skal hæves i København.

Københavns teknik- og miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF) vil hæve p-afgiften i Indre By med over 50 procent. De konservative kalder det landevejsrøveri. I hvert fald er det tydeligt, at SF og de øvrige deltagere i det politiske sammenhold (S, SF, R og EL) i sædvanlig stil, står for højere skatter og/eller afgifter. Et flertal af disse partier i miljø- og teknikudvalget i Københavns kommune vedtog mandag eftermiddag et forslag om at hæve p-afgifterne i en del af Indre By med over 50 procent. I øjeblikket koster det 29 kr. i timen at parkere indenfor voldene, men fremover skal det koste 45 kr.

Venstre, konservative og Dansk Folkeparti stemte imod forslaget.

 

Færre krydstogtskibe til Århus

I løbet af de seneste fire år, har i alt 74 krydstogtskibe været omkring Århus Havn. Og de medbragte 91.632 passagerer, som handelslivet i Århus kunne glæde sig over.

I år kommer der 3 skibe med i alt 7.500 gæster til Århus. MEALS.

 

Europark-fif lokker bilister i gebyr-fælde

Europark udskriver girokort-bøder med så ringe information til modtagerne, at de nærmest lokkes til at betale på Europarks egen hjemmeside, hvor selskabet høster ekstra betalingsgebyrer. Europark er meget lidt brugervenlig og får folk til at betale ekstra online-gebyrer. Europark, der lever af at udskrive parkeringsbøder til danskerne, har derved en fin biindtægt.

De girokort, der samtidig udgør bøden, og som lægges i bilernes forruder ved ulovlig parkering, er nemlig såkaldte +04 girokort. På girokortet står udtrykkeligt, at betaleren skal huske at oplyse et såkaldt løbenummer ved indbetaling.

- Problemet er bare, at det kan kunderne slet ikke med denne type girokort i deres netbank, hvor de ellers ville kunne have betalt bøden gebyrfrit. Computerworld.

¤

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?