Du skal på arbejde og din cykel er væk...

Ifølge de triste statistiske fakta, er cykeltyverier igen kraftigt stigende i både antal og værdi. Cykeltyverier ligger blandt de områder med flest lovovertrædelser i Danmark og samtidig blandt dem, med den laveste opklaringsprocent. Nu kan du snart, på ganske få sekunder, lokalisere hvor din cykel befinder sig, ved hjælp af en mobiltelefon eller PC.¤ 
Det er Smart Safety, der udvider sit produktsortiment af tyveriforebyggende produkter og tjenester med et ny revolutionerende GPS - produkt, specielt udviklet for at reducere antallet af cykeltyverier.

Dette nye produkt og tjeneste retter sig mod alle, som er bange for at få sin cykel stjålet eller bare er trætte af, at det sker så tit. Hvis cyklen skulle forsvinde, kan man enkelt og hurtigt selv lokalisere hvor den befinder sig. Det sker enkelt og direkte via mobiltelefon eller PC og derefter er det bare at kontakte politiet med oplysningerne, siger Peter Falk, administrerende direktør på Smart Safety. 
"Cykler som er udrustede med den nye GPS-teknologi, der hurtigt kan spore cyklen, vil desuden være mærket med en GPS-mærkat og registreret i Smart Safetys cykelregister. Mærkningen vil kunne afskrække tyve og hælere, da den tydeligt viser, at det ikke betaler sig at stjæle cyklen", siger Peter Falk.

Selve GPS-enheden placeres indvendigt i cykelstellet på en måde, så det ikke vil være muligt at fjerne den, uden at beskadige cyklen.

Ved lanceringen vil produktet være tilgængeligt via udvalgte forhandlere, men målet er, at alle solgte cykler udrustes med en GPS-enhed, allerede når cyklen produceres.

Inden udviklingen af GPS-tjenesten har Smart Safety haft dialog med flere markedsførende aktører blandt såvel cykelproducenter og distributører, for at få deres syn på markedspotentialet. I Sverige har man blandt andet ført tætte diskussioner med Cycleurope (der har varemærkerne Crescent, DBS, Monark og i Danmark står bag Kildemoes cyklerne) for at få deres synspunkter.

Direktør for brancheorganisationen Danske Cykelhandlere, Erik Oddershede siger, at "teknologi som forebygger, forhindrer skader og styrker sikkerheden, er positivt for det totale cykelmarked, og at denne type af teknisk innovation er velkommen. Der findes et betydeligt potentiale både ud fra et sikkerheds-synspunkt, men også generelt, når man ser på cyklen som både transportmiddel og motionsredskab, hvor GPS teknologi giver store muligheder fremover".

Prisen for produktet ligger endnu ikke fast, men Peter Falk forventer, at prisen kommer til at ligge i et niveau, der vil være overkommeligt for de fleste almindelige motionscyklister, som ønsker at passe godt på deres cykel. Produktet ventes på markedet i løbet af efteråret 2010.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?