Kornpriserne forventes at stige voldsomt.

Mange spekulanter forventer store prisstigninger på korn i den kommende tid. Det vil i så fald kunne skabe en ny fødevarekrise i lighed med, hvad man så for små to år siden.

I de sidste par uger har markedet set eksplosive prisstigninger, som end ikke¤eksperter havde forudset. I øjeblikket køber de korn op i store mængder, fordi de regner med¤yderligere prisstigninger.

- Tiden vil vise, om de vil få gevinst.   MEALS

 

Arbejdere fra østeuropæiske lande vil meget gerne arbejde i Danmark

Der er stor arbejdsløshed i mange lande. Det er tal vi ikke i Danmark er blot i nærheden af. Det er i mange tilfælde højtuddannede fra Rumænien, Polen, Bulgarien og Spanien, som er villige til at give et tiltrængt nap med at plukke jordbær. Samme interesse ses ikke blandt unge danskere til den type arbejde.

I år regner man med, at der kommer ca. 8.000 udlændinge, som vil knokle i ca. 6 uger. I dette tidsrum har de tjent rigtig mange penge i forhold til de lønninger, de er vant til i deres hjemland.   MEALS

 

Danskerne holdt ord

Allerede i foråret var mange danske familier afklaret med hensyn til deres sommeferie. I april var månedens spørgsmål i MEALS:

Vil du holde din sommerferie i: Danmark (52,9%), udlandet (24,3%) eller både Danmark og udlandet (22,9%) - JA svarene i parentes.

Nu hvor de fleste danskere har overstået deres ferie, så viser beregninger, at danskerne, som ovennævnte forudsigelse, har holdt deres ferie i Danmark.   MEALS

Støtte til Branding Danmark mister politisk opbakning

 

Den politiske opbakning til at bruge cirka 100 millioner kroner til at brande Danmark, ser omsider ud til at være forbi.

MEALS har i årevis beskæftiget sig med denne problematik og ligefrem gjort gældende, at Danmark ikke mere er en målsætning for udenlandske turister!

Årsagen er først og fremmest, at Danmark er EUs dyreste land med hensyn til forbrugsvarer. Det spiller en kæmpemæssig rolle, når familier i udlandet planlægger ferie. Dertil kommer, at der vist ikke på andre områder kan fremhæves noget, som rent prismæssigt trækker den anden vej.

I årtier har skiftende formænd og direktører i Horesta (Arbejdsgiverforeningen for Hotel, Restaurant og Turisme) tigget, tryglet og talt om momsafløftning for udlejning af hotelværelser og restaurantbesøg.

En momsafløftning burde naturligvis medføre forholdsmæssigt mindre priser, men vil det ske?

I forbindelse med klima-topmødet sidst på året i 2009 var der stor efterspørgsel efter hotelværelser. Mange hoteller benyttede denne efterspørgsel til at forhøje priserne med 8-10 procent.

Eksemplet var ikke nogen god branding for en gentagelse af at komme til Danmark.   MEALSStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?