Synergieffekter kan sagtens fordufte

Mmm..

Tallene, blandt andet fra Danmarks Statistik, viser måned efter måned, at arbejdsløsheden har bidt sig fast, eksporten er svækket og i det hele taget står alt for meget i stampe. Naturligvis ramte¤finanskrisen også Danmark, og efterdønningerne vil kunne mærkes i længere tid, end vi måske først troede. Tilmed rumles der i krogene om, at en ny lignende økonomisk situation er ved at indfinde sig.

Danmark er dybt afhængig af globale handelsmuligheder. Og når politikere, og dem er der en del af, lover øget offentlig service på det ene område efter det andet, så kan dét kun lade sig gøre ved øgede offentlige indtægter, og så kan ingen være i tvivl om, hvordan disse indtægter skal hentes.

Synergieffekter ad åre nævnes ofte i forbindelse med med politikernes nye forslag. Altså for at understrege samvirket mellem det nutidige tiltag og den fremtidige gevinst. Nogenlunde samme teori benyttes fx i reklamebranchen.

Synergieffekter vil naturligvis altid bære præg af lotto. I hvert fald er det ofte sådan, at fordelene (gevinsterne) er anslået til at vise sig efter en årrække. I en økonomisk krisetid skal politikere¤være forsigtigere på borgernes vegne med synergeffekter.¤¤¤¤

Når de andre er billigere, skal vi være bedre, sagde tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V). FORKERT. For vi skal både være bedre og billigere. Der vil ikke i udlandet være tid, lyst eller interesse for at høre om vores gode velfærd eller om den danske model. Det man vil høre er: Hvad koster varen!

Helle Thorning Schmidt (S) derimod har længe sagt, at vi ikke kan få både mere velfærd og skattelettelser. KORREKT. Men da vores eksport, som vi¤helt & holdent er afhængig af, mere og mere bliver trængt på konkurrenceevne,¤kommer vi til at nøjes med skattelettelser.

Politikerne kan i Danmark stable mangeartede økonomiske foranstaltninger på benene med henblik på at styrke landets økonomi, men tiden er¤inde nu til, uanset om vi bryder os om det, at have direkte sigte på vores konkurrenceevne.¤¤

- Der har været talt om en snarlig forbedring af konkurrenceevnen på 5-6%!?. Værktøjskassen er i hvert fald ret mangfoldig.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?