Danskerne vil have velfærd koste hvad det koste vil
Beregninger viser, at den såkaldte fedtafgift, vil få inflationen til at stige betydeligt, nemlig med 0,25 procentpoint. Det er en meget kedelig udvikling, som efterhånden har stået på i lang tid, i stik modsætning til, hvad vores konkurrenceevne har brug for.
Vi er ved igen at havne i en inflationsfælde, som vil gøre os alle fattigere på kortere tid, end vi sandsynligvis er klar over.
Inflationen i Danmark er allerede en alvorlig akilleshæl for vores muligheder for at klare os i en fortsat skærpet konkurrence med udlandet. Vi topper EU's inflation med 2,6 procent, og den vil altså stige yderligere 0,25 procentpoint, når den nye madafgift træder i kraft i juli 2011.
Er regeringen klar over, hvad den har gang i?¤
Det er allerede et stort problem, at Danmark, som er dybt afhængig af eksport, har Europas højeste inflation og tilmed har udsigt til, at den stiger yderligere.
Politikerne må stille sig spørgsmålet: Hvor længe kan det danske samfund¤holde til en udvikling ud af den tangent?
Staten kan naturligvis, som nogen politikere foreslår, optage forbrugslån og betale senere.
Det har vi prøvet før.
Modellen med at arbejde længere fx 12 minutter er nærmest ubrugelig,¤når vi som nu taber konkurrenceevne! Opbygning til lager med lang eller måske ingen udsigt til afsætning er meget dyr at financiere, hvis nogen vil dét.¤¤¤
Beregninger fra Skatteministeriet viser her et par eksempler på kommende forbrugerpriser på fødevarer: En pakke smør vil i procent stige med 14, margarine 35, piskefløde 12, medisterpølsen 3,8 og en pakke kiks 13,6.
En netop gennemført analyse viser, at 57 procent af danskerne svarer, at de ikke mener, at vi betaler for meget i skat.
- Danskerne vil altså have velfærd, koste hvad det koste vil, og der¤er derfor¤ingen¤grund til at tage inflationshøjde højtideligt.