Villy Søvndal (SF): I have a dream

Mmm..

For mindre end 14 dage siden altså før tv-debatten mellem statsminister Lars Løkke Rasmussen og partiformand for Socialistisk Folkeparti Villy Søvndal skrev vi en artikel om, hvad bonkammeraterne Villy Søvndal og Henrik Sass Larsen (S) drømte, der skulle ske med privat sygebehandling.

Artiklen blev meget essentiel i det øjeblik Lars Løkke i debatten trak et papir frem og bad Villy Søvndal om at læse en sætning højt, som konkluderede, hvad han drømte om, der skulle ske med privat sygebehandling i Danmark inden ti år.

Søvndal nærmest for tilbage. Han ville ikke for åben skærm røre ved papiret¤endsige slet ikke læse op, hvad han til Ældresagens medlemmer havde sagt om sine planer for sygehusbehandling i Danmark.

Man må vel formode, at også anden form for privat¤lægeydelse, som tandlæge, ørelæge, øjenlæge, fysioterapeut, diætist m.v. er indbefattet i hans drøm, som, viser det sig, også inkluderer Socialdemokratiet.

Det han ikke i tv ville læse højt var:

"Det offentlige skal fuldstændig udkonkurrere det private sygehus, så de alle sammen lukker. Min store drøm er, at det offentlige sundhedssystem er så godt, at der ikke er et eneste privathospital tilbage i Danmark".

Alliancepartner ordfører Henrik Sass Larsen (S) supplerer:

"Fin drøm! Jeg ser for mig, at det offentlige udbud af ydelser er så ypperligt, at der slet ikke vil være nogen dansker, som skænker privat lægebehandling en tanke".

Når Søvndal i debatten ikke ville læse et par linjers konklusion op for åben skærm, burde tv-ordstyreren have gjort det. For de få linjer fortalte netop med få og velvalgte ord, hvor SF og S står med hensyn til privat sygehusbehandling. Ordstyreren var ellers emsig med hensyn til citater fra tv2's¤yndlingsavis Politiken.

Medarbejdere fra arbejdspladser som¤slagterier, restauranter, kantiner, sygehuse, plejehjem, butikker er nogle af MEALS kerneområder, som i høj grad¤er udsat for fysiske belastninger. De har i mangfoldige tilfælde været lykkelige for regeringens pladsgaranti. Deres arbejde udvikler ofte meget smertefulde belastninger, som man meget gerne vil have behandlet hurtigt både på grund af de konstant myldrende smerter og for at¤komme tilbage til deres job.

Villy Søvndal beskylder igen og igen¤regeringen for overbetaling! Vi vil gerne stille spalteplads til hans rådighed, så han kan få lejlighed til at dokumentere, at regeringen havde et billigere tilbud af samme standard til sin rådighed.

De to politikere spilder, trods god underholdning, deres tid med diskussion om privathospitaler. Der er en verdener til forskel på deres opfattelse af patientrettigheder!

- Villy Søvndal og Henrik Sass Larsen¤vil af idealistiske grunde hurtigst muligt have de private sygehuse fjernet. Folks lidelser må vige for dette synspunkt. Man har allerede kundgjort at indføre en fordobling af ventetiden for mange patienter.

- Lars Løkke derimod har det anderledes enkelt. Han og regeringen sætter uden andre forbehold patienten først! Kan et offentligt sygehus ikke opfylde¤pladsgarantien, så kan patienten blot gå til et privathospital og pengene følger med. Enkelt & ligetil: Patienten i centrum.

 

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?