Pressemeddelelse

Som det er alle bekendt, så skal vores fødevarer kontrolleres, uanset om det er i en gros- eller i detailleddet. Men i det seneste årti synes det, som om de udsendte kontrollanter har udviklet sig til at være personer, som udtaler sig, som en slags diktatorer. Hvad man siger og udtaler sig om, det er lov og ve den, der ikke gør, hvad der bliver sagt, for så er man med loven i hånd i stand til at lukke en virksomhed uden dommerkendelse.¤

Er det virkelig nødvendigt at¤fødevarehandlende har den slags diktatur hængende over hovedet? Jeg mener at loven bør laves om, så den form for diktatur kan blive fjernet, og de besøgende kontrollanter kan vise mere forståelse over for det nævnte erhvervsliv. Som det er nu, får man indtryk af, at kontrollanterne er¤erhvervets fjende no.1.

Det er snart lige meget, hvem man taler med i branchen, så har ganske mange været ude for personer, der har kommenteret og beordret nogle arbejder udført, der reelt intet har med fødevarekontrollen at gøre.

Du må ikke have varmt og koldt vand separat over vasken, for det skal være gennem et blandingsbatteri, træværket i dit udendørs skur må ikke være råt træ, det skal behandles (skuret anvendes ikke til levnedsmidler), der skal være hængelås på dit skur (også selvom grunden er indhegnet med pigtråd), der skal laves flere vinduer i bygningen, dine neonrør skal dækkes til, fordi den slags kan eksplodere og du må ikke have varer stående ved dine maskiner (hvor varerne ellers skal igennem på et tidspunkt i løbet af produktionstiden). Sådan kunne man blive ved.

Tidligere havde man en til to gange årligt besøg af en enkelt person. Nu er det tre til fire gange årligt af to til tre personer. Prisen er kr. 1.1oo,- i timen, og med en varighed på 2-3 timer, så det bliver nemt dyrt for virksomheden.

Det kunne synes, som om der nu skal være indtægter til Fødevarestyrelsen, så det kan svare til udgifterne. Man taler i branchen om, at der udskrives regninger til virksomhederne på ca. 5oo millioner kroner om ugen.

Ville det ikke være en god ide, hvis Fødevarestyrelsen¤fik lavet loven om, så det diktatoriske islæt blev fjernet.

Kurt Dirach

DESA

Dansk Erhvervs-Sammenslutning

Børsen -  København K

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?