Mortalin a/s

Nyudviklet anti-pollen-net virker så effektivt, at titusinder af danske allergikere vil kunne lukke forårsluften ind i boligen uden at blive generet af pollen

 

Trods en hård vinter, sprang birken tidligt ud i år - og nu er der mange birkepollen i luften. Sæsonen ser ud til at blive en af de større og mere langvarige. Mange tusinde danskere med pollenallergi går dermed en hård tid i møde.

Den gode nyhed er, at et nyudviklet fintmasket og særdeles effektivt net af glasfiber kan filtrere bl.a. birke- og græspollen. Når det lune forårsvejr frister til at få frisk luft i stuen og soveværelset, behøver allergikerne ikke længere at holde vinduerne lukkede.

- Det nye anti-pollen-net er blevet gennemtestet på Universitetshospitalet Charité i Berlin, som har en klinik med speciale i behandling af allergier, oplyser biolog Louise Paaschburg fra skadedyrsfirmaet Mortalin, der markedsfører nettet.

- Langvarige og meget grundige tests har vist, at det nye anti-pollen-net filtrerer både birke- og græspollen næsten 100 %. Det er ganske enkelt imponerende, når man tænker på, at birke- og græspollen ikke måles i millimeter, men i mikrometer (1/1000 millimeter), og at disse pollen kun er mellem 19 og 40 mikrometer i diameter. 

Holder også insekter ude

- Mange pollen-allergikere har hidtil måtte leve med lukkede vinduer i foråret og sommeren, men selv om det nye anti-pollen-net kun har ganske mikroskopiske åbninger, er det både gennemsigtigt og gennemtrængeligt for luft.

- Dermed kan allergikerne nyde den friske luft samtidig med, at såvel pollen som insekter holdes effektivt ude. Anti-pollen-nettene findes som både rullegardiner og fastmonterede net.

Louise Paaschburg tilføjer, at monteringen af anti-pollen-nettet skal gøres korrekt, så man undgår selv den mindste sprække mellem ramme og vindueskarm. Mortalin monterer anti-pollen-nettene, men leverer også gerne til gør-det-selv-folk via www.mortalininsektnet.dk. ¤

Biolog Louise Paaschburg, A/S Mortalin, direkte tlf.: 23 38 36 91, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?