Fødevarekontrol starter sparerunde

Fødevarekontrollen skal spare 68 millioner kroner i årene 2012-14, men det betyder ikke færre kontroller, udtaler Fødevarestyrelsens direktør, Esben Egede Rasmussen.

Det er hovedsagelig en øvelse i at reducere omkostninger til drift af bygninger med videre. Vi har i dag 12.000-14.000 kvadratmeter laboratorier, men har kun brug for 6000. Og vi råder tilsammen over 33.000 kvadratmeter bygninger, men har kun brug for 22.000, siger han. MEALS

 

Foodexpo bliver endnu større

Fødevaremessen Foodexpo 2012 i MCH Messecenter Herning kan se frem til øget tilslutning fra alle de store danske dagligvareproducenter.

Dagligvareleverandørernes forening DLF har nemlig valgt at opfordre alle sine medlemmer til at udstille på Foodexpo som landets nationale fødevaremesse.

Det har været et ønske fra leverandørkredsen, at vi fra foreningens siden vælger én dansk fødevaremesse og styrker den. Med en mere koncentreret fokus på én messe kan vi øge indsatsen og opbakningen, som vil give en mere attraktiv og interessant fødevaremesse.

Der har været en rigtig konstruktiv dialog med MCH om et nyt koncept for Foodexpo. Foreningen har forpligtiget sig til at satse på Foodexpo, og har derved fået gode muligheder for at sætte sit præg på, hvordan den skal udformes.

Det nye koncept er blevet til i et tæt samarbejde mellem DLF, grossisterne og MCH. Målet er at samle alle fødevareleverandører og grossister om Danmarks Nationale Fødevaremesse.

HORESTA er medarrangør af Foodexpo, der afholdes næste gang i 2012.  MEALS

 
Engelsk ekstra sommertid

En ny turismestrategi i Storbritannien kan betyde en times ekstra sommertid i England. Den britiske regering¤fremlægger sin plan for øget vækst i turismesektoren i landet, og her ventes det at blive anbefalet, at de engelske ure stilles yderligere en time frem i sommertiden.

Landets turisterhverv vil, viser nationale undersøgelser, kunne øge landets turismeomsætning med hele tre mia. GBP i form af en generel vækst i aktivitetsniveauet i de flere dagtimer.  MEALS


Direktør på plads for nyt dansk madtempel

Arbejdet med at få stablet det kommende danske madhus - MadX - på benene skrider frem med ansættelsen af en direktør, der skal løfte dansk madkultur.

Direktøren er fundet for det kommende danske madtempel, MadX, der skal løfte dansk gastronomi og styrke dansk fødevareerhverv.

Judith Kyst, i dag generalsekretær i Fairtrade, er netop blevet ansat som direktør i MadX, der får afsæt i Roskilde, der løb med opgaven foran syv andre danske byer.  Horesta


Danske hoteller invaderes af væggelus

Antallet af væggelus på danske hoteller er steget eksplosivt de seneste ti år. Invasionen af de små skadedyr kommer rejsende med gæster fra udlandet. Det er rigtigt slemt i London og New York, men også Paris, Rom og Milano er begyndt at komme med forklarer Michael Hougaard fra Dansk Skadedyrsservice, Christal.

HORESTA-formand Jens Zimmer Christensen forklarer, at væggelus ikke har noget at gøre med hverken manglende rengøring eller hygiejne - det er noget, der rejser med gæsterne.  Horesta

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?