Guidens overordnede filosofi er til gavn for spisegæsterne

Mmm..

Danske madskribenter, restauratører og Landbrug & Fødevarer har i år i næsten samlet flok kritiseret Michelinguiden sønder og sammen.

Dem der fik stjerner burde have fået flere, og dem der ingen fik blev forbigået, mente blandt andet ovennævnte danske eksperter. Det er helt almindeligt ved prisoverrækkelser, at nogle bliver skuffede og giver udtryk for deres frustrationer.

I den forbindelse kan man undre sig over at finde Forskning & Fødevarer hos Landbrug & Fødevarer med i kritikken, da man ikke tidligere har set denne organisation som værende udpræget kompetent for en sådan bedømmelse.

Man kan muligvis¤fundere lidt over, at der ikke foregår en større nuancering i udvælgelsen til stjerner end tilfældet er. Det kan¤skyldes lidt for meget¤skrivebordsarbejde, hvor de tidligere bedømmelsesnotater får lov til at spille for stor rolle?

Om Michelinguiden i det store globale bedømmelsesarbejde i nogle tilfælde springer over, hvor gærdet er lavest, kan vi ikke udtale os nærmere om, men fx kunne man godt få indtryk af, at besøg på provinsens restauranter ikke helt står mål med, hvad guiden tillægger betydningen af at besøge vore københavnske restauranter?

Michelinguiden har en tradition, som vist ingen anden madguide har, og det er utvivlsomt nødvendigt, at den bevarer et forsigtighedsprincip, som bunder i udpræget madkvalitet, smag, borddækning, betjening, interiør og de detaljer, som gør kundernes besøg til en helt særlig oplevelse.

- Fordi man er en god kok eller måske ligefrem verdensmester, så er det ikke indlysende, at man med det første i et ret nyåbnet etablissement får tildelt Michelinstjerner.

Ud fra denne Michelinguiden devise står spiserestauranterne sig utvivlsomt bedst i det lange løb.

Dermed ikke sagt, at guiden ikke skal forstå at forny sig, og det gør den også, men på sin meget troværdige måde. 

De ti danske Michelinrestauranter
Noma - to stjerner
Herman i Nimb - en stjerne 
Kokkeriet - en stjerne 
Restaurant AOC - en stjerne 
Kiin Kiin - en stjerne 
Formel B - en stjerne 
The Paul - en stjerne 
Søllerød Kro - en stjerne 
Kong Hans' Kælder - en stjerne 
Era Ora - en stjerne

- Med denne liste ser det ikke ud som om, Michelinguiden er gået helt galt i byen.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?