ny rapport, set, efterregnet og omregnet, er nu på vej

Mmm..

Nyeste tal fra Danmarks Statistik viste, at salget af økologiske varer var faldet i 2010. Det havde mange af MEALS læsere meget svært ved at forstå, og vore telefoner ringede også i et væk fra vore læsere, som, når de lagde to og to sammen om økosalget i 2010, ikke kunne komme til samme resultat, som Danmarks Statistik havde regnet sig frem til.

Her på redaktionen var forbavselsen også stor, og derfor kontaktede vi Danmarks Statistik for at høre om sagen. I løbet af ganske kort tid trak Danmarks Statistik deres meddelelse tilbage på grund af fejl i beregningerne. Det viste sig, at der havde været en misforståelse et eller andet sted, og at en af deres indberettere havde taget fejl af tallene.

Særligt udviklingen for mælk, ost og æg blev fremhævet i statistikken som den varegruppe, hvor salget var gået mest tilbage nemlig med hele 16 procent. Blandt andet en stor overraskelse hos Arla Foods, hvor man havde ventet tal, der viste det stik modsatte.

Hos Landbrug & Fødevarer havde man ventet tal, der afspejlede, at omsætningen af økologiske varer fortsat stiger og ser derfor frem til, hvad den nye reviderede rapport fra Danmarks Statistik viser.

Danmarks Statistik er i øjeblikket ved at indsamle nye tal og regner med at udsende en ny rapport, set, efterregnet og omregnet, i denne uge. 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?