Skyldes din stress bare for lidt energi i morgenmaden

Mmm..

MEALS undersøgelse i april 2011 var:

Er din morgenmad tilstrækkelig energifyldig?

Svarene fordelte sig således:


Ja 56,0 % 
Nej 32,0 % 
Kun til dels 12,0 %


Alarmklokkerne bør ringe hos Sundhedsstyrelsen, læger, fagforeninger, politikere, kostvejledere, slankeeksperter og den danske arbejdsstyrke, når det statistisk viser sig, at en tredjedel af den målgruppe som MEALS henvender sig til nemlig professionelle madfolk, åbenlyst indrømmer, at de ikke får energi nok i deres morgenmad. Den næst værste gruppe i så henseende er på 12 %.

Kun lidt over halvdelen, 56 % har energi nok i kroppen til forsvarligt at tage fat på en arbejdsplads. For slet ikke at tale om dem, som¤ kører bil til deres arbejde og måske endnu værre dem som tillige er chauffører eller er ved maskiner o.l.

Om morgenen er det mange timer siden, at du har spist og blodsukkeret er lavt. Det betyder naturligvis mindre energi og koncentrationsbesvær (agtpågivenhed). Men det er ikke folkesygdommen stress - men energimangel (sult).

Morgenmaden spiller en stor rolle for din arbejdsdag. Den skal i høj (este) grad medvirke til, at du kommer igennem arbejdsdagen med humøret og koncentrationen i behold.

Morgenmad med højt indhold af hurtigomsættelige kulhydrater som fx sukker, hvidt brød, sødede morgenmadscerealier og mini-yoghurter, er ikke sagen men kun et mindre supplement.

Stress eller "stress" på arbejdspladsen - hvad er det?

Der findes naturligvis korrekte årsager til, at folk kan blive stressede: skilsmisser, tidspres i det private, sygdom og hverdagsskænderier med ens nærmeste kan være medvirkende til, at nogle mennesker udvikler stress.

Men "stress" på grund af arbejdspladsen er mere sjældent, og er i mange tilfælde, at du ikke kostmæssigt er ladet op til din arbejdsindsats.

I mange tilfælde vil en kostomlægning give dig de kræfter og den energi, du har manglet og derfor troet, at du havde stress!

Du skal have en sund og alsidig kost.

Det indebærer også, at du starter dagen med rigtig morgenmad.

- Du vil så opleve en helt ny fornemmelse uden "stress".

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?