... men tre - senere fire - danske koryfæer må da om nogen kunne skaffe penge til Danmark

De danske forbrugere er fortsat tilbageholdende med at bruge penge, men som det politiske landskab tegner sig og har gjort længe, så er folk helt klar over, at fremtiden så vil indebære store skattestigninger & forbrugsafgifter og sandsynligvis også øgede boligskatter, og derfor tør man naturligvis ikke, før den politiske situation er afklaret, bruge unødvendige penge.

Alle medaljer har som bekendt en bagside, og det har forbrugernes forståelige tilbageholdenhed også, men i og for sig er det lige det modsatte, hvad dansk økonomi godt kunne bruge.

Danmarks Statistik har netop offentliggjort forbrugertillids-indikatoren for maj måned, og den viser en svag stigning fra 2,0 i april til 2,6 i maj. Den gennemsnitlige forbrugertillid over de seneste tre måneder er til gengæld faldet til 1,3 procent.

Den meget beskedne udvikling i privatforbruget, har sat ekstra skub i regeringens bestræbelser for øget eksport. Den kan, hvis vi forstår, hvad konkurrenceevne betyder, være nøglen til vækst og velfærd i Danmark.

På det seneste har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udnævnt tre (der skal udnævnes fire) eksportambassadører i forbindelse med en større erhvervsstrategi over for de såkaldte BRIK-lande: Kina, Rusland, Brasilien og Indien.

De tre første ambassadører er: Tidligere EU-kommissær Ritt Bjerregaard, tidligere EU-kommissær Mariann Fischer Boel og tidligere finansminister Henning Dyremose.

- Det er et hold med ekstrem stor international erfaring og gennemslagskraft, som er særdeles vigtige brik'ker for at skabe mere eksport for Danmark.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?