Information fra A/S Mortalin

Ny, målrettet varmebehandling med elektronisk styring kan reducere brugen af gift i fødevarebranchen. Små skadedyr kan nu udryddes på en miljøvenlig måde. Målrettet varmebehandling er det nye våben i kampen mod især de skadedyr, som ellers er vanskelige at ramme med giftsprøjten. Det gælder bl.a. insekter som biller, kakerlakker, møl og væggelus.

Ifølge biolog Morten Helholm fra A/S Mortalin, der er eksperter i skadedyrsbekæmpelse, vil varmebehandlingen være særligt velegnet til virksomheder, hvor behandling med gift kunne indebære en risiko for fødevareforurening - eller fordi det praktisk taget er umuligt at ramme de skadedyr, der opholder sig inde i virksomhedens produktionsudstyr.

Som eksempel nævner han bagerimaskiner, der ofte har en kompliceret indretning med små rum og mange krinkelkroge. Her fungerer resterne af mel og andre produkter som regulære spisekamre for skadedyrene. Giftsprøjtning er både uønsket og ineffektivt sådanne steder, mens målrettet varmebehandling kan løse problemet.

Metoden med målrettet varme giver både praktiske og arbejdsmiljømæssige fordele, fordi produktionen kan fortsætte i resten af virksomheden, mens bekæmpelsen af skadedyr finder sted.

Når man vil bekæmpe skadedyr med varme, er det ikke nok at anskaffe sig en varmekanon og fyre løs med høj temperatur. Den nye, målrettede form for varmebehandling styres præcist ved af elektroniske følere på de emner og områder, som behandles. Det, vi vil varme op, dækkes med presenninger, så vi kan styre varmen præcist derhen, hvor den skal virke, forklarer Morten Helholm.

Varmebehandlingen sker ved temperaturer på mellem 45 og 60 grader, som er uskadeligt for møbler, inventar mv. Den "magiske" grænse er 55 grader, der sikrer, at alle insekterne udryddes.

Mortalins målrettede varmebehandling sker med specialudviklede blæsere, som afgiver tør varme. Ved risiko for udtørring (f.eks. af ældre træ) kan luften befugtes.

Biolog Morten Helholm, A/S Mortalin, dir. tlf. 23 38 36 80, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.www.mortalin.dk

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?