Men nye skatter og afgifter vil hurtigt skrue priserne i vejret

Danske fødevarepriser er for størstedelen højere, end de er i resten af EU. Dette prædikat fremmer naturligvis ikke interessen for turister til at besøge Danmark.

Denne logik er med al tydelighed bekræftet gennem en lang årrække, hvor Danmark blandt andet har scoret mindre besøg hele tiden.

I det seneste års tid var Danmark ved gøre prisforskellen lidt mindre. Det skyldes, at de danske priser steg mindre end gennemsnittet for EU.

Men den glæde under den nye røde regering ikke befolkningen. De boltrer sig i ugevis på øverste etage på et af Københavns dyreste hoteller med den begrundelse, at de må have arbejdsro for blandt andet at være i stand til at kunne udtænke nye skatter og afgifter.

Man må formode, at de selv betaler alle hoteludgifterne, for de kunne sagtens gratis have fået isolerede lokaler stillet til rådighed på Christiansborg. Et sted de ellers i flere år har været helt ekset¤for at indtage i samlet flok.

Men OK, hvis de altså selv betaler så fred være med deres trang til denne herlighedsoplevelse, men de skal ikke komme rendende med bilag på udgifterne til skatteyderne, for så er der fx i socialdemokratiet tradition for, at der falder brænde ned!.

For efterhånden mange år siden blev en socialdemokratisk undervisningsminister fyret på gråt papir for unødvendigt hotelfrås. Men for hende, Jytte Ritt Bjerregaard, var der¤dog den pointe, at hun i Paris skulle have et sted at sove.

Hotelværelsets standard var for fornemt for en socialdemokrat, sagde hendes chef Anker Jørgensen, og så var det ud af regeringen.

I EU er det utvivlsomt nu gået op for de fleste af EUs godt 500 millioner forbrugere, at fødevarepriserne i den senere tid har fået store stigninger. Et meget uheldigt tidspunkt, hvor de fleste landes befolkninger kæmper hårdt med deres økonomi.

De danske forbrugere har også fået højere fødevarepriser, men er sluppet billigere end folk i mange andre lande. Heldigvis ikke uvæsentligt for de danske familier, har de i en årrække haft økonomisk fremgang. Ikke mindst fordi de var beskyttet af skattestoppet. Kommer denne kendsgerning bag på dem, så følg udviklingen.

Samlet opgjort, så er fødevarepriserne over det seneste år steget med 2,2 procent i Danmark, mens de for hele EU er steget med 3,1 procent.

Lande som Litauen, Letland og Ungarn har fået prisstigninger omkring 8 procent!

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?