Et omstridt spørgsmål er blevet afklaret

Ved at drikke mælk og spise brød beriget med D-vitamin er det muligt at få nok D-vitamin om vinteren. Det viser resultaterne fra en undersøgelse, som DTU Fødevareinstituttet har gennemført blandt 200 familier.

D-vitamin fås normalt gennem kosten og dannes også i huden i sommerhalvåret. Men danskerne får generelt for lidt D-vitamin gennem kosten, og vores D-vitaminniveau falder om vinteren, hvor vi ikke får D-vitamin gennem solen.

Derfor er der gennemført et forsøg blandt 200 familier, som skulle¤klarlægge, om det er muligt at undgå det normale fald i D-vitaminniveauet om vinteren ved at drikke mælk og spise brød beriget med D-vitamin.

Resultaterne viser, at indtag af de berigede fødevarer var tilstrækkeligt til at bevare et godt D-vitaminniveau gennem vinteren. Både børn og voksne, der havde fået beriget mælk og brød, havde et tilfredsstillende D-vitaminniveau ved forsøgets afslutning i foråret 2011.

Hvorimod D-vitaminniveauet fald hos de deltagere i undersøgelsen, som ikke fik beriget mælk og brød, så en del af dem havde marginal D-vitaminmangel ved slutningen af forsøgsperioden.

I undersøgelsen deltog cirka 200 familier, som omfattede i alt knap 800 børn og voksne. Igennem seks måneder i løbet af vinteren 2010-2011 skulle de erstatte deres normale indtag af mælk og brød med tilsvarende mælk og brød, som de fik udleveret gratis gennem tre dagligvarebutikker i lokalområdet.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?