Kilde: Food & Culture

Genmodificerede afgrøder har svære betingelser i Europa, hvor både indbyggere og politikere er skeptiske overfor de forædlede planter, som de frygter vil krydskontaminere andre afgrøder og påvirke skrøbelige økosystemer.

I 2010 fik den tyske GMO-virksomhed BASF ellers godkendt en genmodificeret industrikartoffel, som i 2011 og 2012 blev dyrket på begrænsede arealer i Sverige, Tyskland og Tjekkiet til fremstilling af kartoffelmel. Men den politiske modvind var for kraftig, og den 16. januar meddelte firmaet, at det rykker sine GMO-projekter til USA, Sydamerika og Asien, som ifølge en pressemeddelelse anses for at være mere attraktive markeder.

"Teknologien bliver stadig ikke accepteret i store dele af Europa. Landmænd, forbrugere og politikere er imod GMO-afgrøder, og derfor giver det ikke mening fortsat at investere i produkter, der er tilpasset til kultivering i Europa," siger Dr. Stefan Marcinowski, bestyrelsesmedlem i BASF og ansvarlig for bioteknologi.

BASF vil dog gennemføre godkendelsesprocessen for to typer genmodificerede kartofler, som i øjeblikket bliver risikovurderet af EU. Derimod bliver godkendelsesprocessen for en skimmelresistent kartoffel sandsynligvis indstillet sammen med al udvikling og kommercialisering af produkter målrettet det europæiske marked.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?