Blot én bid af grillmaden...

Institutioner, spejdere, haveforeninger, restauranter, private husholdninger m.fl. elsker at grille om sommeren. Det er forståeligt, og derfor mener vi, at det hvert år er formålstjenligt at give disse¤sikkerhedsråd med hensyn til forsigtighed med den gloende grill samt rådgivning om behandling af madvarerne på grillen.
 
Grillmad tredobler risikoen for at blive syg af madforgiftning (salmonella og campylobacter). Grillmaden bærer et stort ansvar for, at der ligefrem findes en sommerrekord af madforgiftninger.
 
Naturligvis giver sommervarmen bedre levebetingelser til bakterierne i kødet, men den helt store årsag er en forkert håndtering af kødet på grillen.
 

Blot én bid af grillkødet kan ende med, at man bliver rigtig syg. Det er mere end ubehageligt og tilmed ikke ufarligt.

Men der er heldigvis et par enkle gode gode råd:

1. Det rå kød skal holdes adskilt fra det færdigstegte.

2. Når man går ude med sit fad med råt kød, så skal man lægge sit færdigstegte kød på et andet fad. Det er nemlig kødsaften, der i høj grad er det farlige.

3. Man skal bruge to grillstænger.

4. Gennemsteg kødet. Det kan være lidt svært at styre på en grill, for hvis der er for meget varme på, så brankes kødet, og man tager det af for tidligt. Kødet skal helst steges ved jævn god varme - især det hakkede kød. 

Men det er ikke kun faren for madforgiftning, der gør, at man skal omgås grillen med stor forsigtighed. Hvert år sker der mange¤ulykker af så alvorlig karakter, at de medfører henvendelse til sygehusvæsenet.

Står du for madlavning på den varme grill og/eller for den varme grill i det hele taget, så har du et stort ansvar for, at mad- og sikkerhedsregler overholdes til punkt & prikke.

- Er du ikke fuldt ud bekendt med disse regler, så har du intet at foretage med grillen.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?