Og ikke - ej heller ubevidst - nøjes med deres egne kostvaner

Mmm..

En kostundersøgelse af danskernes spisevaner afslører at mælk, kød, ris og pasta ikke bliver forbundet med sunde kostvaner. Det skal et nyetableret privat-offentligt måltidspartnerskab¤søge at gøre op med, skriver Food & Culture.

Danskerne har nogle indarbejdede faste indtryk af, hvad der er sunde og usunde fødevarer. Frugt og grønt og fisk har i mange år været oplevet som sunde mens fx sukkersødet sodavand og fedtstof på brød bliver opfattet som usundt.

Hvad der måske er mere overraskende er, at kød, mælk, ris havner i en gråzone, hvor fødevarernes sundhed eller usundhed ikke har sammenhæng med, hvordan folk oplever deres kostvaner. Altså hverken positivt eller negativt.

Undersøgelse er udarbejdet af DTU Fødevareinstituttet for Landbrug & Fødevarer og Fødevarestyrelsen, hvor man har spurgt danskerne til, hvor sunde kostvaner de selv mener, de har, og sat det overfor, hvad de faktisk spiser.

Der har været stort fokus fra fødevaremyndighedernes side på, hvad man gerne skal spise mere af. Fuldkorn, fisk, frugt og grønt eksempelvis. Men der har ikke fra myndighedernes side været kampagner på de øvrige fødevarer, som man også bør spise.

Det er vigtigt at spise hele måltider for at få dækket behovet for sunde næringsstoffer.

 

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?