Artikler: Food & Culture, Bornholmergrisen, Oslo dyrest, Sohns eventyr, Landmandsresultater, Fedtafgiften slanker, Grøn øl, Regnskaber med betænkelige påtegninger.

Magasinet Food & Culture vil følge brugernes adfærd

Landbrug & Fødevarer erstatter det trykte magasin Food & Culture med netmagasinet foodculture.dk.

Det trykte magasin fik kun 7 års levetid, men erkendelsen er nu, at man ønsker at imødekomme brugernes adfærd. MEALS

Bornholmergrisen vandt klart

På Food Festival i weekenden blev en stor konkurrence om bedste smag, mørhed og saftighed i danske kvalitetsgrise vundet af Bornholmergrisen.

Det var i og for sig ikke overraskende for Bornholmergrisen har støt og roligt vundet indpas hos forbrugerne gennem de seneste år.

Bornholmergrisen blev tidligere solgt i Kvickly-butikker men nu tillige i hundrede af landets SuperBrugsen-butikker. MEALS

Oslo er verdens dyreste by

Endnu en gang konstateres det, at Norges hovedstad er verdens dyreste at leve i - København kommer ind som nummer fem. Indiske Delhi og Bombay er de billigste byer. Det viser en undersøgelse fra den schweiziske bank UBS.

72 byer er med i bankens oversigt, hvor prisen på 122 forskellige varer og tjenesteydelser er undersøgt. HORESTA

Sohns eventyrlige drømme

Hvis Danmark skal gøre sig forhåbninger om at få flere turister til Danmark, så skal der fart på oplevelsesindustrien, mener erhvervs- og vækstminister Ole Sohn.

Han foreslår, at vi får en gigantisk og overdådig ny forlystelsespark baseret på H.C. Andersens verdensberømte eventyr og fortællinger, og opfordrer private investorer og branchefolk til hurtigst muligt at tage fat på projektet.

USA har Disney World gør Sohn opmærksom på, så hvorfor har Danmark så ikke et H.C. Andersen World skruet op i global størrelse på milliarder af kroner, spørger han med henvendelse til investorer? MEALS

Landmændene fordoblede indtjeningen

En landmand på fuld tid tjente sidste år 328.000 kroner i gennemsnit, hvilket er 201.000 kroner mere end året før. 

Alle de fire grupper i Danmarks statistik: planter, malkekvæg, svineproduktion og pelsdyr, er dog alligevel ikke gyldne tider for landbruget, da det gennemsnitlige driftsresultat, når landmanden har fået sin beregnede løn, er et minus på 93.000 kroner.

Mellem de fire kategorier er forskellen stor. De bedste penge er i pels. Gennemsnitligt forbedrede pelsdyravlerne deres resultat med 655.000 til 2.2 millioner kroner i 2011. Jyllands-Posten

Danskerne fravælger fede varer

Den omdiskuterede fedtafgift ser ud til at have fået danskerne til at vælge de fede varer fra.

Vi købte fx 700 ton mindre af smør og blandingsprodukter i første halvår 2012 i forhold til samme periode sidste år. EKSTRABLADET

Grøn øl

De europæiske bryggerier optimerer løbende deres forbrug af vand og energi og dermed reduceres miljøpåvirkningen/aftrykket. Alene fra 2008 til 2010 nedsatte bryggerierne deres forbrug af energi per produceret hektoliter øl med 3,8 procent. Det fremgår af rapporten The environmental Performance of the European Brewing Sector, som Brewers of Europe netop har offentliggjort.

Rapporten er baseret på standardiserede indberetninger fra 156 bryggerier i hele EU, herunder for Danmarks vedkommende med tal fra Carlsberg.

Her er nogle hovedtal:
2008 - 2010
Vandforbrug 4,2 hl/hl -4,5 %
Spildevand 2,7 hl/hl -6,9 %
Energiforbrug 116,8 MJ/hl -3,8 %

Tallene dækker naturligvis over betydelige variationer fra land til land og for de enkelte bryggerier.

• Den samlede mængde mask, der er brugt som foder, kan brødføde 2,4 mio. stykker kvæg i et helt år (7 - 10 kg per kvæg per dag).
• Vandreduktionen på i alt 8 mia. liter vand svarer til det samlede årlige vandforbrug på i alt 32 middelstore bryggerier (500.000 hl/år).
• CO2-reduktionen svarer til den årlige CO2 udledning fra 175.000 biler (diesel sedan med gennemsnit 10.000 km/år).  Bryggeriforeningen

Revisorer dumper hver femte virksomhed

Hver femte gang en virksomhed indleverer et regnskab er noget, som det ikke burde være. Det viser en analyse af 36.000 virksomheders regnskaber, som brancheorganisationen FSR - Danske Revisorer og Experian har foretaget.

Det er ikke mindst i hotel- og restaurationsbranchen, at tingene står slet til. MEALS

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?