Måske fyrede handelsminister Pia Olsen Dyhr de erfarne eksportambassadører en postgang for tidligt

Mmm..

Gældskrisen i Sydeuropa trækker de danske eksporttal i negativ retning. Lande som Frankrig, Spanien og Italien køber ikke mere samme mængde danske fødevarer som tidligere. Gældsprisen, som de bærer på, gør, at de i stigende grad vælger produkter, der er produceret på hjemmemarkederne.

Ifølge økonomi- og indenrigsministeriets økonomiske redegørelse 2013 er det tydeligt, at landbrugets eksport til disse lande går tilbage.

Heldigvis er der fortsat god købelyst i lande som Tyskland, England, Sverige og Finland, men samlet set bidrog landbruget negativt til eksporten i 2012, hvis man udelukkende kigger på mængden.

Den tidligere regering havde tanke for, at Danmark kunne få brug for nogle af vore kendte tidligere ministre, hvoraf flere havde været EU kommissærer, til at åbne nogle døre på verdens vigtige markeder.

Men nej, den tiltrådte nye handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF) kunne bedre selv og smed derfor straks de udnævnte¤eksportambassadører på porten.

Pia Olsen Dyhr kunne altså efter få uger som minister slå fast, at konstruktionen med disse eksportambassadører ikke kunne åbne døre for Danmarks eksport?

Det skal der, som hun udtrykte det, en minister til - altså Pia Olsen Dyhr til!

Der er siden ikke kommet mange synlige resultater ud af¤handelsminister Pia Olsen Dyhr's virke fra den vide verden.¤¤

 

 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?