Deres interne it-arbejde skal nu udføres hånd i hånd med eksterne it-virksomheder

Mmm..

Københavns største konferencecenter har halveret antallet af medarbejdere i it-afdelingen. Bella Center i København vil alligevel kunne klare at være arrangør af nogle af de største konferencer og messer i hovedstadsområdet.

Dét kræver naturligvis¤en pæn portion it, men nu ændres fundamentet for, hvordan håndteringen af it skal foretages. I praksis betyder det en betragtelig fyringsrunde nemlig over en halvering af personalet i it-afdelingen.

"Indtil videre har man reduceret it-afdelingen med fire mand ud af syv," fortæller økonomidirektør Allan Holtzer til magasinet Computerworld.

Bella Centret her mere end 100 servere i drift, så man kan jo forstå, at der er masser af it-opgaver, der skal passes. Men¤nu mener man, at opgaverne fremover skal løses på en anden måde end tidligere:

"Vores it kræver en bred viden, der skal rummes af flere personer, end det har været tilfældet tidligere. Der vil således stadig være en intern it-afdeling, men den skal drives af eksterne kræfter og via outsourcing, der også kan tilføje nye kompetencer.

Den nye strategi er ikke alene taget ud fra betragtningen om besparelser. Vi afholder arrangementer på skæve tidspunkter, i weekender og lignende. Det betyder, at det er svært at bemande afdelingen. Det bliver langt lettere med indførelsen af eksterne virksomheder, der kan bruges, når der er behov for det," forklarer Allan Holzer.

- Det er naturligvis nye men sikkert nødvendige toner, man nu hører, for Bella Center har længe kæmpet med økonomien.

Man har derfor konkluderet, at det ikke er uforeneligt at benytte private virksomheder udefra til at løse en del af sine opgaver.

 

 
 
 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?