Vi spurgte altid hos bageren, om der var brød fra i går til salg?

Mmm..

Siden 1990'erner har MEALS skrevet mange artikler om madspild. Den seneste i februar med over 1.109 læsere.¤

På Folkemødet på Bornholm var der hele 16 arrangementer om det elementære begreb madspild. Ordet¤er åbenbart ikke mere i sig selv fint nok, så nu kædes det sammen med¤Buzzword. Et højst mærkværdigt valg, der står for¤mangfoldige sammenhænge.

For at få folk og vel ikke mindst husmødre, kokke og lignende madfolk til bedre at forstå, at man kan få meget - måske mest næring ud af skræller fra¤fx kartofler og æbler, så viste stjernekokken Thomas Kastberg med en gryde i kog på Bornholm, at der ud af skræller kunne frembringes de mest udsøgte, næringsrige og smagfulde retter.

I en madbog fra 50´erne, kan man læse, at det "bedste" ofte befinder sig i skrællen! Så stjernekokkens oplysning om skræller er faktisk så gammel, at den går på krykker i Ålborg!

Affald før i tiden

Landsforeningen for Arbejdsløshedens Bekæmpelse (LAB)

LAB spildindsamling bestod under krigen blandt andet af indsamling af madaffald. Mængden var ikke større, end en trehjulet ladcykel med et par tønder kunne klare mange af datidens storkøkkener.

På folkemødet udtalte en ansat hos Arla til TV, og den kan ses & høres på landbrug & Fødevarers tv-video, at Arla fra nu af, vil anvende råvarerne til det yderste. Det troede vist de fleste danskere, at de altid - fra deres spæde start - havde gjort. Men ok bedre sent end aldrig.

Ikke et dårligt ord om de opståede madspildsforeninger, for de medvirker ihærdigt til, at husmødre, kokke, foreninger og virksomheder åbenlyst er blevet lidt flove over deres manglende viden om resurseanvendelse.

 

 

 


¤

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?