Danske ministre på området er ikke til at træffe for kommentarer

Mmm..

Regeringen har, stærkt bemærkelsesværdigt, ingen planer om at bruge sin plads i Den Europæiske Investeringsbank til at forsøge at standse bankens lån til kulkraft i EU.

DANMARK, som ellers i tiden omkring vores formandsskab i EU var markant bannerfører for et initiativ, der skal standse offentlige tilskud til fossile brændstoffer som kul og olie, vil alligevel IKKE bruge deres plads i Den Europæiske Investeringsbank til at modarbejde udlån til kulkraft, skriver dagbladet Politiken. 

Den danske holdning, hvis man kan bruge den betegnelse, møder naturligvis stor kritik fra flere sider.

Danmark udtaler altid, at man er i føretrøjen i hele verden, når det fx gælder udfasningen af støtte til fossile brændstoffer, men når må skal tage konsekvensen, så er det med alle mulige søforklaringer om, at man ikke mener, hvad man siger!

EIB, der er verdens største offentlige udlånsinstitution, har senest udstedt lån til kulkraftværker i Polen, Rumænien og Slovenien. Lånene var på mellem en halv milliard kroner og over tre milliarder.

Det har ikke været muligt for Politiken at få en kommentar fra hverken klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) eller erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF), hvis ministerium har Danmarks plads i EIBs bestyrelse.

Erhvervs- og Vækstministeriet henviser ifølge Politiken til et svar, Vilhelmsen gav til Folketinget i februar:

Her sagde hun, at regeringen ikke er afvisende over for, at EIB låner penge til kulkraft.

 

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?