Mmm..

"Det er ikke et usædvanligt scenarie, at en formand for en stor hjælpeorganisation på et år rejser på komfortable og højt servicerede pladser i flyvemaskinen. Det vurderer Christian Bjørnskov, professor i økonomi ved Aarhus Universitet og mangeårig forsker i nødhjælpsorganisationers arbejde over for Kristeligt Dagblad i kølvandet på Venstre-formand Lars Løkke Rasmussens rejsesag".

Regeringen, dagspressen og tv har beskrevet den aktuelle rejsesag som voldsomt overforbrug, som er helt ud over det acceptable, men de samme politikere ved naturligvis, at der kunne fremdrages andre eksempler på "rejsefrås"!

"Det reflekterer systemet, og er et klassisk problem i ngo-verdenen, der svømmer i penge, siger Bjørnskov".

For nyligt afdækkede Ekstra Bladet, at Lars Løkke Rasmussen har foretaget omkring 15 rejser til over 777.000 kroner for den internationale klima- og vækstorganisation Global Green Growth Institute, GGGI, som han er formand for.

Selv om GGGI modtager omkring 90 millioner kroner om året i danske bistandsmidler, er der ingen centrale krav fra Danida om, hvordan hjælpeorganisationer, der modtager danske midler, indretter deres rejseregler.

Og da dét ikke er tilfældet, er det da godt, at Lars Løkke, som formand for en sådan organisation, GGGI, har foranlediget at ændre på sine rejseomkostninger til møder i GGGI.

Danida stiller dog som et krav, at ansøgere fører en omkostningseffektiv administration med et årsregnskab, som bliver tjekket af ekstern revision og læst af Danida.

"Ifølge Christian Bjørnskov er der bred enighed blandt vestlige organisationer om retningslinjer for anvendelsen af støttemidler, men de bliver ofte ikke håndhævet", påpeger Bjørnskov.

Venstres formand skrev søndag i et brev til Venstres medlemmer, at han dog burde have ændret de luksuriøse rejseregler i GGGI tidligere.

...Trods alt bedre sent end aldrig.

 

 Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?