Dan Jørgensen (S) har bygget sin minister-karriere på aldrig at sige et positivt ord om dansk landbrug

Mmm..

Danmarks nye fødevareminister har straks & komplet skiftet mening om denne sektors virke.

Dan Jørgensen (S) har ellers i et væk brugt de sidste cirka¤ti år på at tordne mod dansk landbrugsvirke.

Økologi har er nemlig¤hans kæphest!

Han fortsætter endog som nyudnævnt minister med at understrege, at økologisk eksport for Danmark er tordnet frem med hele 12 procent sidste år, men glemmer behændigt at tilføje, hvad denne fremgang efter cirka 30 års virke er blevet til i kroner. Her kan MEALS oplyse, at der er tale om peanuts i forhold til konventionel landbrugsdrift.

Han er dog også kendt som en pragmatiker og en dygtig politisk håndværker, som forstår spillet og dets begrænsninger. Han regnes som meget Thorning-loyal og vil derfor skulle tage det fokus på vækst og beskæftigelse alvorligt, som optager regeringen.

Den 38-årige fynbo fra Morud har trådt sine politiske barnesko på Aarhus Universitets Institut for Statskundskab og i den socialdemokratiske udklækningsanstalt for politikerspirer, Frit Forum, som han var formand for 2001-2002.

Her mødte han tidligere miljøminister og formand for Socialdemokratiet Svend Auken, som blev hans mentor og indfører i det politiske hverv.

Da han først ankom til Europa-Parlamentet i 2002, var det som praktikant for Socialdemokraterne. Men næste gang han tog permanent ophold i EU-land i 2004, var han forfremmet til parlamentsmedlem i en alder af kun 28 år.

Som et ubeskrevet blad måtte Dan Jørgensen kæmpe en brav kamp for at få skabt sig et navn både i Parlamentet og i dansk politik. Det lykkedes dog for ham at bryde igennem¤lydmuren og undgå mundheldet om, at i Bruxelles kan ingen høre dig skrige!

Gennem en lind strøm af bøger, debatindlæg og medieoptrædener fik han så meget hul igennem, at han blev Socialdemokraternes spidskandidat til parlamentsvalget i 2009.

Kritikken i EU-land lyder, at fokus på at få opbygget brandet Dan J nærmest har taget overhånd i forhold til det parlamentariske arbejde. Ikke mindst siden han meldte ud, at han ville gå efter en plads i Folketinget ved næste valg.

Også hans parløb med Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt som radioværter i Radio 24syv's "Europa i flammer" og DR2's "Langt fra Bruxelles" er kommet under beskydning. Nogle mener, at han har hægtet sig fast i mediemagneten Messerschmidts frakkeskøder, kopieret hans stil og har brugt for megen tid på at få danskerne i tale på radio, tv og i spalterne.

Andre roser ham for at være ekstremt arbejdsom i Bruxelles og Strasbourg, samtidig med at han har gjort meget for at få sat EU på den folkelige dagsorden, blandt andet via sine optrædener med DF-politikeren.

Det, som ingen betvivler, er, at den nye fødevareminister kender både sagerne og EU-spillet på et område, hvor spillereglerne i høj grad er og bliver skrevet i Bruxelles.

 

 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?