Verdens første ASC-ørreddambrug er dansk

Dansk Akvakultur

Christiansminde Dambrug i Holstebro har som det første ørreddambrug i verden opnået ASC-certificering. Certificeringen betyder, at alle dele af produktionen er blåstemplet som ansvarligt opdræt.

Forbrugerne efterspørger i stigende grad bæredygtige fiskeprodukter. Og med ASC-certificeringen af Christiansminde Dambrug kan fiskeelskerne nu se frem til ansvarligt opdrættede ørreder i køledisken. ASC-certificeringen er blandt andet udviklet i samarbejde med Verdensnaturfonden (WWF), og i Christiansminde har man arbejdet hårdt på at opfylde de 300 krav i certificeringsprotokollen.

"I dag er det ikke længere nok, at fisk smager godt. Forbrugerne ønsker også et ansvarligt produkt. Her har vi et forspring i Danmark, fordi vi er vant til strenge miljø- og opdrætskrav. Med ASC-mærket får vi nu et redskab til at dokumentere bæredygtigheden i vores produktionsmetoder. Og det faktum, at vi som branche kan tilbyde de første ASC-certificerede ørreder i verden giver os et betydeligt forspring på det globale fødevaremarked," siger Brian Thomsen, som er direktør i dambrugernes brancheorganisation Dansk Akvakultur.

Hos Verdensnaturfonden glæder man sig over at kunne indvie den nye ASC-standard, og man glæder sig over, at de danske dambrug har taget certificeringen til sig.

"Det er rigtigt glædeligt, at den danske akvakultur-branche har taget ASC-mærket til sig. Fisk og skaldyr fra hav- og dambrug er på mange måder en klimavenlig proteinkilde, så den slags skal vi have meget mere af. Men det er vigtigt, at foderet er bæredygtigt og forureningen minimeret. Det er det, som ASC-mærket sigter på," udtaler John Charles Nordbo, som er klima- og miljøchef i WWF Verdensnaturfonden.

Dansk Akvakultur forventer, at de første ASC-mærkede ørreder vil være at finde i de danske kølediske til efteråret. Christiansminde Dambrug ejes af Danforel A/S, og certificeringen af dambruget er gennemført i et udviklingsprojekt med støtte fra det danske fødevareministerium og EU-kommissionen.

For yderligere information kontakt:

Brian Thomsen
Telefon: 40 76 28 70
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?