Vi har modtaget fra ComputerWorld

Microsofts stifter og bestyrelsesformand, Bill Gates, stopper som formand for selskabet, der forlængst har gjort ham til verdens rigeste person. Det sker i forbindelse med Microsofts udnævnelse af Satya Nadella som ny topchef for selskabet, hvor han skal afløse Steve Ballmer.

Han tiltræder nemlig i forbindelse med chef-skiftet en rolle som teknologisk rådgiver - technical advisor for den nye topchef.

Dermed fastholder Bill Gates i et stykke tid endnu sin solide indflydelse på selskabet, efter han i en årrække har begrænset sin arbejdsindsats i Microsoft. Bill Gates har nemlig i en årrække helliget sig sit filantropiske arbejde i The Bill & Melissa Gates Foundation.

Dette arbejde bliver nu midlertidigt skubbet i baggrunden, når Bill Gates skal hjælpe Satya Nadella på plads i virksomheden.

"Det glæder mig, at Satya har bedt mig om at øge min indsats i selskabet ganske betragteligt," siger Bill Gates. Han siger, at han i den kommende tid vil bruge mere end en tredjedel af sin arbejdstid på at møde med udviklings-hold.

"Det bliver sjovt at skulle være med til at definere den næste runde af produkter," siger han.

Microsofts nye formand bliver John Thompson, der har siddet i selskabets bestyrelse siden februar 2012.

Bill Gates har længe været i gang med at nedbringe sin ejerandel af Microsoft, hvor han inden længe står til at miste sin position som selskabets største enkeltaktionær.

Der har gennem de seneste måneder været adskillige bud fremme på de personer, der stod til at kunne afløse Steve Ballmer.

Microsofts ansættelsesudvalg lagde angiveligt ud med en bruttoliste med 100 mulige kandidater, som gradvist er blevet gjort mindre. Det så længe ud til, at Fords topchef, Alan Mulally, var ansættelsesudvalgets topkandidat.

Han meddelte imidlertid i december, at han ikke var interesseret i stillingen alligevel.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?