Lad lige blækket blive tørt

Mmm..

Det er naturligvis udmærket med forbedringer, men myndighederne har det med nye krav & ændringer næsten før forbrugerne har indrettet sig på lovene.

Fremover skal der være mindre salt, mindre mættet fedt og mere fuldkorn i de fødevarer, der kan anvende Nøglehuslmærket. Det er lidt besynderligt, at man ikke ved begyndelsen har haft disse forhold med, for det har jo i mange år været kendt stof.

Men nu fremgår et udkast til bekendtgørelse som Fødevarestyrelsen netop har sendt i høring på lempelser for fødevarerbranchen.

Formålet skulle være, at¤gøre reglerne enklere!

Det bliver - som noget nyt - muligt at sætte nøglehulsmærke på ikke emballerede fødevarer.

"Det har fra starten været planen, at vi skulle kunne skrue på kriterierne, hvis fx ny forskning eller nye tekniske landvindinger gjorde det muligt eller nødvendigt at udvikle nye og sundere fødevarer", siger Else Molander, Kontorchef for Ernæring i Fødevarestyrelsen.

Det er de nye nordiske næringsstofanbefalinger (NNR2012), der danner baggrund for de nye kriterier for Nøglehullet.

Det har været muligt at købe nøglehulsmærkede fødevarer siden 2009, og på den tid er antallet af fødevarer med det fælles nordiske ernæringsmærke eksploderet, så der idag er mere end 1900 fødevarer, der med god ret og det grønne nøglehul kan markedsføre sig på, at de er et sundere valg indenfor andre sammenlignelige varer.

Det er vigtigt at have en mærkningsordning, som stimulerer til produktudvikling i en sundere retning i tråd med næringsstofanbefalingerne.

Høringsrunden vil give os svar på, om de forslag vi har fremlagt er gode. Målet er at lave en ordning, som hjælper forbrugerne til at vælge de sundere alternativer.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?