Alligevel vil danskerne gerne betale LIDT (anelse) mere for dansk

Mmm..

Danske flag på agurken og tomaterne er nu vigtigere for forbrugerne end prisskiltet. Det viser en ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer. Her overhaler variablen Dansk Produktion nu pris, når danskerne fortæller, hvad der har størst betydning for deres valg af frugt og grønt.

Men realiteten kan jo være, som når man spørger forbrugerne, om de går ind for økologi? Så svarer over 85% ja, men kun ca.6-7% lægger de økologiske varer i deres indkøbskurv.

Det er Holland og Spanien, som især presser på danske gartnere. For på trods af den efter sigende voksende interesse for dansk frugt og grønt føler danske gartnere sig stadig presset hårdt på prisen.

Den kendsgerning kommer dansk erhvervsliv til at forstå!

Detailleddet vælger i høj grad udenlandsk frugt og grønt frem for dansk, fordi det er billigere. Og gartnerne oplever derfor, at de kun får solgt, deres produkter, hvis de sælger¤til priser på linje med de udenlandske.

Danskerne vil have smag i tomaten og i alle andre frugt & grønt produkter men kun til meget begrænset højere pris.

Kan vi herhjemme ikke klare den opgave, så er der naturligvis ikke nogen positiv udsigt for de danske gartnerier.

... Dog måske alligevel, for noget tyder trods alt på, at forbrugerne er villige til at betale lidt ekstra for fx en tomat, der er plukket, når den er rød og moden, og som derfor er fuld af smag. For det er noget helt andet end de billigere udenlandske, der modner på en lastbil på vej fra Spanien til Danmark.

Vær opmærksomhed på hvad lidt ekstra betyder!

For hvis dansk frugt & grønt i forhold til de generelt udmærkede udenlandske produkter bliver mere end en anelse dyrere, så står forbrugerne af, som vi ser nu.

Længere er den historie ikke, så vi slutter her.

 
 
 
 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?