Men kendsgerningen i over tyve år er,  at KUN 6-7 procent i nævneværdig grad lægger disse varer i indkøbskurven

Mmm..

Man skulle tro, at skiftende regeringer snart blev dødtrætte, af denne type undersøgelser (underholdning) for resultaterne om ØKO-forbruget har i årtier vist, at tallene på det nærmeste er uforandrede.

Noget tyder dog alligevel på, at man har givet undersøgelsen om økologi en lille drejning, for nu spørger man om forbruget hos børn & ældre.

Som bonus får man at vide, at et flertal af de udspurgte også ville støtte økologien, selvom måltiderne blev dyrere.

Hver dag serverer det offentlige Danmark omkring en halv million måltider. Og når børnehaverne serverer frokost for de små, eller når de gamle på plejehjemmet skal have aftensmad, så mener næsten fire ud af fem, at måltiderne bør være økologiske.

Det er meget glædeligt, at¤så mange i undersøgelsen bakker op om vores økologiske projekt, siger fødevareminister Dan Jørgensen, og han forudsætter, at minimum 60 procent af alle råvarer, der bliver indkøbt til offentlige virksomheder, skal være økologiske inden 2020.

Der er ingen økonomisk hage ved målsætningen, mener Dan Jørgensen. Det bygger han på, at de seneste års finanskrise ikke har påvirket hverken danskernes såkaldte syn eller deres forbrug af økologi.

I dag overrakte fødevareminister Dan Jørgensen flere end 85 økologiske spisemærker i enten guld, sølv eller bronze til storkøkkener og spisesteder - både offentlige og private på fødevaremessen Food Expo i Messecenter Herning.

Fakta om rapporten, som er baseret på en web-baseret spørgeskemaundersøgelse, hvori forbrugernes kendskab, forståelse, holdninger og værdier til økologi i de offentlige køkkener blev afdækket.

I alt gennemførte 1000 respondenter spørgeskemaet.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?