Generelt for hele året er det især kantiner, institutioner, hospitaler, plejehjem, skoler, restauranter og lignende steder, der er hurtige til at fylde skraldespanden med såkaldt uspiseligt mad

Mmm..

Danskerne køber 24 pct. mere mad i påskeugen end i en gennemsnitlig uge. Ifølge beregninger fra Landbrug & Fødevarer ryger der mad for 279 mio. kr. i skraldespanden i påskeugen.

Påskebordet bugner typisk med retter, men en fjerdedel af maden ryger i skraldespanden, skriver foodcultura.dk.

For hver gang danskerne bruger 1.000 kr. på påskemad, ender mad for 140 kr. i skraldespanden. Eller hvad der samlet svarer til mad for 279 mio.

Det er mere end i en normal uge i resten af året, hvor vi smider mad ud for gennemsnitligt 225 mio. kr., mener foodcultura.dk (Landbrug & Fødevarer).

Det er ikke den almindelige forbruger, som smider maden ud i utide. De danske forbrugere er om nogen i den vestlige verden nøjeregnende med indkøb & forbrug.

Derimod har fx det offentlige helt andre normer med hensyn til genanvendelse af mad og drikke. Dér finder næsten ingen genanvendelse sted!?

Mon ikke det snart ville være rimeligt, at foreningen Stop Spild af Mad fik foretaget ikke een undersøgelse men to undersøgelser om madspild vedrørende henholdsvis danske husholdninger og offentlige husholdninger.



 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?