Måske har han nu som minister erkendt, at det er en gavnlig nødvendighed for samfundet som helhed, at vore virksomheder tjener (mange) penge

Mmm..

Danish Crown har nu set sin realitet i øjnene og meldt ud, at koncernen for at bestå i fremtiden må satse på vækst uden for Danmarks grænser.

Den melding er overraskende (?), skriver fødevareminister Dan Jørgensen (S) og NNF-formand Ole Wehlast i en fælles kronik i dagbladet Børsen.0

Men hvor stor er egentlig deres overraskelse eller er de bare ude med almindelige pligtudtalelser af hensyn til deres vælgere og fagforeningsmedlemmer?

For Ikke et ord fra d'herrers side om konkurrencevilkår!

Begge kommer med sædvanlige parole-udtalelser om, at Danmark jo har dygtige landmænd, effektiv industri og en højt kvalificeret arbejdsstyrke. Alt dette kan man sagtens sige ja til, men hvor meget hjælper det, når man ikke kan konkurrere.

De forsøger at parere med, at regeringen nu har fokus på, at give fødevareindustrien gode rammevilkår, som det ifølge de to fremgår af Vækstplan for Fødevarer.

Det er på den baggrund overraskende for dem begge, siger de, som åbenbart ikke har opdaget, hvad globalisering indebærer, at en så stor og hæderkronet virksomhed som Danish Crown melder ud, at de ikke ser nogen fremtid i Danmark inden for deres område, svineproduktion!

Situationen for Danish Crown er måske en øjenåbner, som får Dan Jørgensen og Ole Wehlast til at erkende, at afsætning i høj grad også handler om: Hvad koster varen.

 

 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?