Dette køb vil vi i Danmark komme til at høre meget mere til

Danish Crown har nu for 1,3 milliarder kroner købt den fulde overtagelse af hele den polske kødproducent Sokolow. Købet sker efter ti års partnerskab med den finsk-svenske slagterikoncern HKScan, oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse. Fremover bliver den danske virksomhed eneejer af den polske virksomhed, mod tidligere 50% ejerskab. 

Hos den danske fødevarevirksomhed Danish Crown er målet at øge samarbejdet med det "polske" selskab. Det skal ikke mindst ske gennem synergier - hvad det så i realiteten betyder for fx danske arbejdspladser. I hvert fald oplyser Danish Crown utvetydigt, at købet af de resterende aktier i Sokolow ligger i tråd med Danish Crowns strategi om at investere i forædling af fødevarer.

Det tidligere polske nu danske Sokolow har gennem en årrække leveret flotte resultater. Det har de blandt andet formået på grund af betydeligt mindre omkostninger. Det "polske" selskab har cirka 6.500 ansatte fordelt på syv fabrikker og omsatte i 2013 for 5,5 milliarder kroner.

Gennem det seneste årti er der hos Sokolow løbende blevet investeret, og inden for de sidste tre år er der blevet etableret både en ny pålægsfabrik og et nyt kreaturslagteri.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?