Efterlønnere bliver for hurtigt egentlige pensionister

Mmm..

MEALS har siden 2005 skrevet flere artikler¤med ret høje læsertal¤om hukommelsessvigt.

Apropos så foregår der¤for tiden¤en international konference i Bella Center om det samme emne.

Vi finder det mærkeligt, at man ikke i omtale af konferencen fx i fjernsynet nævner det besynderlige ved, at fx skak- og bridgespillere som regel¤bevarer en fabelagtig god hukommelse højt op i alderen?.

Den farligste alder for sygdom er almindeligvis, fra man bliver pensionist. På dette trin har de fleste lagt den længste levetid bag sig. Levealderen for befolkningen er steget markant, og tilmed er mange flere ældre i aldersmæssig sammenligning nu om stunder mere friske & rørige end tidligere generationer.¤

Kombinationen af længere levealder og tidligere pensionsalder medfører, at alt for mange pensionister får langt mere af den usunde fritid end godt er.

Tid - altså for god tid - er ofte pensionistens værste fjende. De keder sig og luller sig ind i en hverdagsmæssig trummerumagtig tilværelse, som ikke eller delvis ikke burde passe til deres fysiske og tankemæssige formåen.

De fleste sætter sig ved morgenbordet, læser avis, spiser frokost, sover til middag, drikker eftermiddagskaffe, spiser aftensmad, ser fjernsyn, drikker aftenkaffe, og så er den dag gået, og næste dag på samme vis...

Ind i mellem et besøg på bibliotekets læsesal eller til en pot billard. Var det så skak eller bridge, ville det nok være en anden sag. For ca. en sjettedel af kroppens energiforbrug brændes af hjernen, og ved så tankekrævende spil som de nævnte, hvor der nemt går fem-seks timer, er energiforbruget endda en hel del større.

Skak- og bridgespillere højt oppe i årene har i langt de fleste tilfælde en fabelagtig god hukommelse!

Pensionister tager meget ofte på i vægt, fordi de ikke brænder deres indtagne kalorier af. De kommer i mange tilfælde til at lide af for højt blodtryk, sukkersyge og muskler og led kommer ud af træning.

Blodtrykket vil ofte stige med alderen, men det er absolut ikke en naturlov, og det afhænger meget af det liv, du giver dig selv.

I princippet er de fleste alt for raske og rørige til at være på efterløn, men når først de er kommet det, så går der ikke lang tid,før de i ordets egentlige forstand er blevet pensionister.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?