Hvad indad tabes skal udaf vindes

Mmm..

Mens mange danskere melder sig ud af fagforeningerne, så melder flere østeuropæere sig ind. Polakker og rumænere strømmer nemlig ind vores i fagforeninger.

Antallet af østeuropæere i danske fagforeninger er på tre år vokset fra 7.687 til 10.257. Det svarer til en stigning på 33 procent. Det viser tal, der er blevet offentliggjort på LO's hjemmeside.

I LO er man glade for den østeuropæiske arbejdskraft i Danmark, og ikke mindst fordi den har fået øjnene op for fagforeningerne.

Det er en virkelig god nyhed, at LO-forbundene har knækket koden til at organisere lønmodtagere fra de østeuropæiske EU-lande. En stigning på 33 pct. på blot tre år er ret fantastisk, og det vidner jo om, at de udenlandske lønmodtagere, der bosætter sig her, gerne vil være en del af det organiserede arbejdsmarked i Danmark, siger næstformand i LO, Lizette Risgaard. Tilmed viser prognoser, at LO i årene fremover vil kunne fortsætte denne medlemsgevinst.

Mens østeuropæere altså melder sig ind, melder mange danskere sig nemlig ud. Det drejer sig om, at 93.000 medlemmer er forsvundet. Altså hvert tiende medlem.

Polakker udgør 60 procent af den samlede mængde østeuropæiske medlemmer i LO.

Danmark har i de seneste år politisk valgt ikke at satse på at skabe danske arbejdspladser, mens mange andre lande har valgt en udpræget offensiv handelspolitik.

Denne nu flerårige defensive politik har givet andre lande et globaliseringsforspring, som vil vise sig vanskeligt at indhente.

Regeringen forsøger sig nu med nærmest at invitere billigere arbejdskraft udefra, og mange virksomheder forsøger sig med udflytning af produktion til udlandet i bestræbelse på at genvinde konkurrenceevne.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?