Der kan afspilles mange forklaringer, men man har ansvaret for de fødevarer, man sælger

En undersøgelse af Fødevarestyrelsen viser, at der kun er 5 procent torsk i torskerogn, som sælges af disse kendte selskaber. I forsøget på at bekæmpe fusk blev disse firmaer regulært fanget i nettet for fusk med hensyn til salg af deres torskerogn.

Fødevarestyrelsen fandt i forbindelse med en international indsats mod fødevaresvindel, at Coops Luksus Torskerogn og Glyngøres Rogn Guf langt fra kun bestod af torskerogn. DNA-tests viste, at der var rogn fra andre fiskearter i dåserne, skriver dr.dk.

I nogle dåser var der kun 5 pct. torsk i dåsens indhold,¤resten af rognen var fra andre fisk.

"Det er en træls sag, for nu at sige det på jysk," siger Christian Sievert, der er administrerende direktør i Bornholms A/S, der leverede dåserne med torskerogn til Coop Danmark og Beauvais.

Der skal ikke fifles med, om det er træls på jysk eller på noget andet, man udtaler sig om, for sagen er i sin enkelthed, at man har forsøgt at tage fusen på forbrugerne.

Kontrollen viste dog, at Bornholms A/S havde styr på sine dokumenter. Derfor retter Fødevarestyrelsen i stedet sin mistanke mod en af selskabets underleverandører.

Europol har sammen med Interpol arrangeret tre store operationer mod fødevaresvindel, Operation OPSON I, II og III.

Den seneste operation rullede ud i december 2013 i 33 lande rundt om i Europa, Amerika og Asien.

 

 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?