Gensidige forklaringer mellem Arla og supermarkeder

Mmm..

Prisen på mælk i supermarkedet stiger, mens landmændenes betaling for mælken falder.

Arla har ellers sænket betalingen til producenterne med 40 øre siden april, men tal fra Danmarks Statistik viser, at prisen på mælk er steget med 2,1 pct. i samme periode, skriver dagbladet Politiken.

Der kan normalt godt gå nogen tid før lavere råvarepriser slår igennem ude i butikkerne, men Arla gør opmærksom på, at forbrugerne ikke denne gang skal regne med billigere mælk.

Kommunikationsdirektør Jens Juul Nielsen hos Coop fortæller, at supermarkedskæden må betale det samme for mælken, som man hele tiden har gjort, da Arla ikke har villet gå med til at sænke priserne til trods for den lavere råvarepris.

Han understreger også, at man hele tiden forsøger at få den bedst mulige aftale, når man forhandler med mejerigiganten. Jens Juul tilføjer dog, at det kan være, at Coop skal til at være endnu hårdere i sine forhandlinger.

Den samme melding kommer fra Dansk Supermarked, der klart gør gældende, at det er Arla, som skal sænke prisen, før det kan slå igennem med lavere priser i butikkerne.

Men Arla sender pilen tilbage og siger, at det jo suverænt er dagligvarehandlen selv, der bestemmer prisen i deres butikker. 

 

 
 
 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?