Konkurrenceevne, og næsten intet andet, er nøgleordet for danske arbejdspladser. Taber man her, kan det få katastrofal betydning for Danmark som helhed!

Det forlyder, at METRO Cash & Carry snart vil lukke sine fem varehuse i Danmark, og dermed bliver et af sin art mest kendte koncepter fortid i Danmark.

Ledelsen har i hvert fald allerede orienteret virksomhedens medarbejdere. Det er den tyske detail- og handelskoncerns opfattelse, at Metro i Danmark ikke mere kan forvente en tilfredsstillende mulighed for vækst herhjemme.

Man er ellers i koncernen begyndt at se tendenser til større vækst men desværre ikke i vores Cash & Carry division i Danmark, så derfor må man drage lukningskonsekvenserne for butikkerne i Danmark.

Det er noget af en æra, der derved forsvinder i butiksmiljøet. For hvem husker ikke dét at have et Metro- kort!

Desværre tog man gennem årene ikke den begejstring højtideligt nok i Metro, og år efter år begyndte kunderne at sive til andre mere up-to-date storkøbsbutikker

I disse konkurrenceprægede tider er man som international¤ organisation nødt til hele tiden at se på indtjening og vækstmål i de forskellige lande, man forretningsmæssigt befinder sig i, og her er desværre endnu et eksempel, hvor vi ikke kan være med.

"Den danske afdeling har kørt med underskud i adskillige år, og Danmark er et relativt lille område og et yderst vanskeligt marked for Cash & Carry varehuse, lyder forklaringen fra Metros adm. direktør i Danmark, Charles Kay," uden at han dog kommer nærmere ind på, hvad disse yderst¤vanskelige markedsforhold er.

"Bliver vi tvunget til at lukke ned i Danmark, hvilket meget tyder på, så vil det naturligvis ske under størst mulig hensyntagen til vore medarbejdere, kunder og leverandører.

Men lige nu fortsætter driften som hidtil og eventuelle ændringer vil blive varslet i god tid, udtaler Charles Kay, der nu indleder forhandlinger med medarbejderne".

I respekt for medarbejdernes følsomme situation og de forestående forhandlinger, så ønsker direktøren ikke at kommentere sagen yderligere, før disse forhandlinger er afsluttet, hvilket forventes at ske i løbet af de kommende uger.

Metro Cash & Carry i Danmark beskæftiger ca. 700 medarbejdere fordelt på fem varehuse i København, Glostrup, Kolding, Aarhus og Aalborg.

 

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?