Så meget koster en vindmølle som nabo

Ifølge nyt studie koster det husejere op mod 14 procent af boligens værdi, hvis man er nabo til en vindmølle. Og nu viser et nyt studie, at boligejere, der bor tæt ved vindmøller, lider et økonomisk tab på 7-14 procent af boligens værdi.

Det fremgår af et studie af 12.640 bolighandler fra 2000-2011, som tre forskere fra Københavns Universitet netop har offentliggjort resultaterne af i det videnskabelige magasin Land Economics. Det er især støj, som har betydning for prisen, men også alene udsigten til en vindmølle trækker ned.

Ifølge modellen falder prisen for eksempel 0,25 procent for hver 100 meter, vindmøllen rykkes tættere på huset, mens støj i niveauet 40-49 decibel sænker prisen med syv procent.

Forskerne bag studiet håber, at resultaterne kan bruges som en model til at placere vindmøller i fremtiden. Hos Danmarks Vindmølleforening anerkender man studiets konklusioner, men advarer mod at bruge modellen til at afgøre, hvor det er bedst at stille vindmøller op. 
MEALS

Canada giver store eksportmuligheder for danske udstyrsleverandører

Canada er et marked, danske virksomheder er tilbøjelige til at overse trods dets størrelse, men landets enorme fødevareindustri med store delsektorer som mejeri, kødproduktion og fiskeri er en vigtig del af den canadiske økonomi!

Industrien udgør knap otte procent af landets BNP, og hver ottende canadier arbejder i fødevarebranchen. Samtidig har canadiske fødevareproducenter fokus på at opgradere produktionen, og derfor rummer markedet et stort potentiale for danske rådgivere, producenter og leverandører af procesudstyr og teknologier til fødevareindustrien.

Den canadiske fødevareindustri efterspørger nye teknologier og udstyr som et led i en større effektiviseringsplan af produktionsapparatet. Derfor er det en skam, at mange danske udstyrsleverandører ikke har Canada med i deres overvejelser, når de vil eksportere til det attraktive marked i Nordamerika, fortæller Heidi Ravn, Business Sector Manager i Danish Food Tech Group i Eksportforeningen.

Danish Food Tech Group er Danmarks eneste eksportnetværk med rendyrket kommercielt fokus på eksport og salg, og netværet arrangerer blandt andet en lang række eksportfremstød til forskellige markeder. Canada er et af de markeder, der sættes fokus på, når netværket mødes for blandt andet at drøfte potentielle markedsmuligheder.
Danish Food Tech Group


Skal man genoplive andelstanken

Den tidligere socialdemokratiske politiker, Jacob Buksti, gør i en kronik i Politiken opmærksom på, den store folkelige forskel i opfattelsen af landbruget før og nu.

Oprindelig byggede landbruget en udbredt folkelig sympati, en grundlæggende forståelse for landbrugets store samfundsmæssige betydning. I dag forholder det sig nærmerst stik modsat.

"Måske skulle man prøve at revitalisere selve andelstanken, der mere end noget andet har været selve livsnerven i dansk landbrugs udvikling". 
MEALS

 

Østrigs vin pyramide

Den østrigske vinkomite har lanceret en pyramide med tre kvalitetsinddelinger, hvor vinene i den højeste klasse annonceres til at være kampdygtige i forhold til de bedste mousseren
de vine fra Champagne og Franciacorta, og ifølge det østrigske panel kan man faktisk overgå disse vine på nogle aspekter. De østrigske krav til første kategori er, at vinene har mindst ni måneders gæringsproces, og at de kun må bestå af én.

"Vi er blandt de bedste til at producere vine, og denne pyramideinddeling skal bringe os tættere på de oprindelige traditioner med mousserende vine og løfte standarden til et excellent niveau," udtaler Willi Klinger fra Austrian Wine.
FødevareWatch


Endnu en rekordhøst på vej for frugtavlere

Det varme og lune efterår, vi har oplevet i år giver gode forudsætninger for en ny rekordhøst for danske frugtavlere til næste år. Frugttræerne har en meget fin knopsætning, så det lover godt! Frugtsæsonen i år gav mange frugter, og kvaliteten var tilmed i top. Det var ikke mindst pærerne, som var usædvanligt store, I det hele taget ser det hele godt ud for frugtavlerne!
MEALS

 

 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?