Brugtmoms indføres for mad
Det bliver nu billigere for butikkerne at levere¤de mange kilo overskudsmad, som tidligere blev kasseret af sundhedsmæssige hensyn, til næste led.
Butikker skal have grønt lys til at sælge overskudsmad videre til en lavere genbrugspris,¤så de kun skal betale den allerede eksisterende lavere brugt-vare-moms på kun 5%!¤
Der vil utvivlsomt være mange aftagere til madrester fra de såkaldte "riges bord"!
Spis op var i gamle dage, og det er kun en generation eller to siden, et almindeligt princip, og det er netop dette princip¤miljøminister Kirsten Brosbøll (S) vil fremme igen.
LAB spildindsamling bestod under krigen blandt andet af indsamling af madaffald. Mængden var ikke større, end en trehjulet ladcykel med et par tønder kunne klare mange af datidens storkøkkener.
Det nye tiltag med reduktion på momsen for videresalg af mad¤sker på baggrund af, at miljøministeren har lanceret partnerskaber med¤¤Landbrug & Fødevarer,¤Industrien, detailhandlen, storkøkkener, forbrugerorganisationer, Kommunernes Landsforening, Danske Regioner og andre myndigheder, så der skulle således blive fuld gang i transporten fra sted til sted med overskudsmad.
Miljøministeren vil endda have mange flere aktører i spil for at reducere madspild. Umiddelbart vil man tænke på de private husholdninger, hvor man for godhedens skyld kunne tænke på naboen eller andre i kvarteret.
En ny rapport fra Miljøministeriet viser, at danske supermarkeder hvert år smider 150.000 tons mad ud, og med opgørelse fra restauranter, kantiner, institutioner og mangfoldige andre steder, vil der være tale om et svimlende antal tons overskudsmad.
Senere vil ministeren komme med en samlet strategi for forebyggelse af affald, hvor madspild er et centralt tema.