Kalk er vigtigt, men kroppen skal samtidig have D-vitamin

Mmm..

Indtag af mælkeproteiner tyder på, at man kan forebygge svage knogler, fordi knoglemassen bliver mindre, når du går på slankekur. Det øger¤risikoen for brækkede arme og ben.

Under en slankekur er der stor risiko for, at kroppen også taber knoglemasse. Problemet er størst for overvægtige, hvis de taber sig meget på kort tid. Det betyder, at de får svagere knogler, og at de derfor risikerer brud ved selv små, udramatiske fald eller belastninger resten af livet.

I et projekt har forsker Alicja Budek Mark fra Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet undersøgt, hvordan kroppen reagerer på indtag af en kost, hvor proteinerne kommer fra mælkeprodukter og altså ikke kød. Projektets fokus var at forebygge eventuelle knogletab, når man går på slankekur, og hvis øget indtag af mælkeprotein kunne¤forebygge tab af knoglemasse, så kan man bedre vejlede dem, der lider af knogletab til at få mere mejeriprotein i deres kost.

Hidtil har man benyttet kalk- og vitaminsupplement for at modvirke, at simple fald kan betyde brud på håndled, ryg og hofte. I Osteoporoseforeningen arbejder man dagligt med knogleskørhed, 
og forklarer, hvilke konsekvenser ved knogletab det har¤for¤danskere, der må leve med det i hverdagen.

Konsekvensen kan være brud, og de brud kan opstå ved dagligdags aktiviteter. Det kan fx bare være et lille fald hjemme i stuen eller i haven, som kan resultere i brud på for eksempel håndled eller hofte.

Det er vigtigt med en¤alsidig kost for almindelig trivsel og for at undgå knogletab, der kan blive et problem under en slankekur.

Kalk er i det hele taget vigtigt for knoglerne. Men for at kroppen kan optage kalken, skal der være D-vitamin, der er et fedtopløseligt vitamin. Derfor er det vigtigt, at der også er fedt i maden, men det glemmer mange, når de går på slankekur, og det kan gå ud over knoglerne.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?