MEALS har i mange år gjort meget ud af at gøre politikerne opmærksom på situationen

Kvaliteten af dansk korn har som bekendt været faldende gennem cirka 25 år, og det er nogenlunde svarende til "Den Økologiske Tidsalder"!

Nu er kvaliteten så lav, at kunder ude omkring i verden direkte frabeder sig dansk korn, når de bestiller EU-korn!!

De to største danske grovvarekoncerner, DLG og Danish Agro, bekræfter, at der i løbet af det seneste års tid er indløbet ordrer fra udlandet med påtegningen "Danish excluded".

I "gamle" dage var det positive prædikat: Made in Denmark.

"Tidligere bestilte kunderne blot et parti EU-foderhvede. Men nu begynder vi at høre, at eksempelvis kunder i Asien bestiller en given mængde EU-korn med tilføjelsen "Danish excluded", fortæller DLG.

Sidste år var der 27 procent mere protein i det tyske foderhvede end i det danske, og sammenligner man med hele den tyske kornproduktion, var der 40 procent mere protein i det tyske korn.

Indholdet af protein er afgørende for kornets kvalitet. Protein er dét, der får dyrene til at vokse, danne muskler, mælk, æg og så videre.

Det ved alle landmænd og lignende fagfolk dog åbenbart undtagen økologer og politikere fx vores landbrugsminister Dan Jørgensen (S) og Uffe Elbæk (Å), som har økologi som politisk kæphest.

Der tales så meget om det i markedet, at selv disse økologi-politiske-sjæle er ved at få kolde fødder og er begyndt et tilbagetog ved at indse, at danskerne i deres hverdag i fremtiden skal kunne leve af de produkter, vi kan producere & sælge.

 

 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?